Placeholder

ShazamHeb je dat ook wel eens? Je hoort een bepaald nummer, ergens in een winkel, of toevallig op de radio, maar je weet de naam of artiest niet om hem vervolgens te kopen. Ook dáár kan de iPhone je mee helpen, namelijk met de applicatie Shazam, welke gratis te vinden is in de App Store.

Wanneer je de applicatie opent krijg je een welkomstvenster te zien, waarna je de iPhone het nummer kan laten horen.
Na een paar seconde zal de applicatie met een nummer komen, waarbij je direct alle informatie te zien krijgt, zoals artiest, albumcover, albumcover, enzovoort.
Ook krijg je de optie om het nummer direct via de ingebouwde iTunes Store te kopen, of om het nummer via de YouTube-applicatie op te zoeken, om te kijken of dat wel het goede nummer is.

Shazam houdt meteen een geschiedenis bij, zodat je later nog eens kunt zien welk nummer het ook alweer was.

DownloadSquad heeft de applicatie getest, en het eindresultaat is uitstekend. Nummers van alle genres werden herkend, en zelfs met allemaal geluiden op de achtergrond, werd het nummer nog steeds herkend.
In de iTunes Store heeft Shazam een gemiddelde score van 4,5 sterren, na 90 reviews.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Klik hier om direct naar Shazam in iTunes te gaan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.