Ontspannen puzzelen met Apples gratis app van de week Shadowmatic
Gijs Ettes
Shadowmatic

Shadowmatic

€ 4,49

Onze score

8

Zin in wat puzzelen en ontspanning dit weekend? Dan moet je Apples gratis app van de week Shadowmatic zeker eens proberen. Het spel is tot en met volgende week kosteloos te downloaden in de App Store.

Puzzelen met schaduwen

Shadowmatic is een interessante puzzelgame die tijdens de WWDC 2015 nog een prijs ontving voor uitmuntend design. In het spel is het de bedoeling om abstracte objecten te draaien om zo de vorm van de schaduw op de muur aan te passen. De vormen staan voor een spotlight en door ze op de juiste manier te draaien, verschijnen er schaduwen van bijvoorbeeld een konijn, teepot of vis op de muur.

Na een korte tutorial kun je meteen beginnen met puzzelen. Shadowmatic wordt al snel behoorlijk pittig, al kun je – als je er echt niet uit komt – het menu induiken voor hints. Je hebt een gelimiteerd aantal credits om hints te kopen, maar met een in-app aankoop kun je meer aanwijzingen krijgen. Het is gelukkig niet echt nodig om aankopen in de app te doen.

Grafisch zit Shadowmatic strak in elkaar, met realistisch ogende objecten en shaduwen die vloeiend bewegen. De rustige muziek is niet te afleidend en zorgt ervoor dat je tijdens het puzzelen lekker ontspannen raakt. Shadowmatic is tijdelijk gratis te downloaden via onderstaande link, vereist 257MB aan vrije opslagruimte en iOS 6.0 of nieuwer.

Shadowmatic

TRIADA Studio

€ 4,49 via App Store

Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic
Shadowmatic

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.