Het originele Shadow Bug is Apples gratis App van de Week

Erwin Vogelaar
13 oktober 2016, 19:31
2 min leestijd
Het originele Shadow Bug is Apples gratis App van de Week
Shadow Bug

Shadow Bug

€ 4,99

Reviewscore

8

Shadow Bug is de nieuwste game in Apple’s ‘gratis App van de Week’ promotie. De game is een actieplatformer, maar met een interessante twist.

Lees verder na de advertentie.

Shadow Bug gratis te downloaden

Elke week kiest Apple de gratis App van de Week. Meestal is dit een game die volgens Apple wel wat extra aandacht kan verdienen, maar soms ook een hele andere leuke app. Deze week is de eer aan de game Shadow Bug. In het spel speel je als klein insect met twee zwaarden. Met deze wapens moet je jezelf een weg door de levels banen. Je kunt naar rechts lopen en naar links lopen, maar gek genoeg niet springen. Hoe kom je dan langs de obstakels? Door aan te vallen.

shadowbug_logo

Elke keer als er een vijand op het scherm verschijnt, kun je er op drukken. Vervolgens schiet het insect er naar toe om een klap uit te delen. Hierbij wordt elk obstakel genegeerd. Aanvallen is dus de manier om door de levels heen te bewegen. Dit is tevens de gimmick waar de volledige game mee speelt. De levels worden uiteraard steeds moeilijker, waardoor de vijanden je manier zijn om steeds verder te komen zonder bijvoorbeeld in de rode stekels te vallen.

En dan hebben we het nog niet over de gloeiende balletjes die je in elk level kunt verzamelen, die net op onhandige plekken geplaatst zijn. Ook worden de levels moeilijker gemaakt met een optioneel tijdslimiet. De balletjes en het tijdslimiet zijn bedoeld om bij elk level drie sterren te verdienen. Het is dus ook te negeren als je gewoon de game wil uitspelen.

Shadow Bug downloaden

Shadow Bug is dus de komende zeven dagen gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 246MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 7.1 nodig om de game te kunnen spelen.

Shadow Bug

Muro Studios Ltd.

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu