3 zaken die je moet weten over Apple’s gratis App van de Week
Gijs Ettes

Apple heeft vandaag Shades, een verslavende puzzelgame die normaal gesproken 1,99 euro kost, uitgeroepen tot App van de Week. Tot en met volgende week donderdag kun je ‘m gratis downloaden.

1. Shades lijkt op Tetris

shades iosAls je Shades voor het eerst start, valt direct op hoeveel het spelletje lijkt op het klassieke Tetris. Ook hier ben je in de weer met grote gekleurde blokken, al is de spelopzet iets anders. Het is namelijk de bedoeling om de juiste kleuren te combineren om ervoor te zorgen dat ze verdwijnen. Pas als je een rij met vijf dezelfde kleuren hebt gevormd, verdwijnen ze van het scherm.

2. Gemakkelijk op te pakken

Dat combineren van kleuren gaat in het begin nog gemakkelijk, maar al snel wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd. Naarmate je vordert verschijnen er bijvoorbeeld meer varianten van dezelfde kleur blauw. Om donkere blokken weg te krijgen, moet je lichtere blokken met dezelfde kleuren op elkaar stapelen. Je moet snel en tactisch te werk gaan, want als de blokken de bovenkant van het scherm bereiken, is het game over.

3. Toffe soundtrack

Shades ziet er simplistisch, maar gelikt uit. Daarnaast helpt het dat de game een toffe soundtrack heeft van de Deense band ONBC. De muziek van ONBC is nog het best te omschrijven als een mix tussen pop en elektronica. Wat ons betreft een perfecte combi voor de snelle en verslavende gameplay van Shades.

Via onderstaande link kun je Shades gratis downloaden. De app vereist iOS 7 of nieuwer en tenminste 30MB aan vrije opslagruimte.

Shades: Een eenvoudige puzzel

UOVO

9 (47 reviews)
€ 2,29 via App Store

Shades: Een eenvoudige puzzel
Shades: Een eenvoudige puzzel
Shades: Een eenvoudige puzzel
Shades: Een eenvoudige puzzel
Shades: Een eenvoudige puzzel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.