Severed: prachtige game draait om afhakken van ledematen

Rutger Otto
31 juli 2016, 13:32
2 min leestijd
Severed: prachtige game draait om afhakken van ledematen
Severed

Severed

€ 7,99

Reviewscore

8

Severed is een nieuwe iOS-game die doet denken aan een mix van Infinity Blade, Samurai Jack en Guacamelee. Hoe goed ontdoe jij de vijanden van hun armen en benen?

Lees verder na de advertentie.

Slag om de arm

In Severed speel je Sasha, een vrouw die ontwaakt in een nachtmerriewereld. Je familie is kwijt en daarom probeer je uit te vinden wat er aan de hand is. En: waar je hand is. Sasha heeft namelijk alleen haar rechterarm nog maar over. Dankzij een vreemdeling kun je daarmee een zwaard hanteren, zodat je in elk geval gewapend de wereld kan intrekken op zoek naar je dierbaren.

Je loopt door een wereld met vertakkingen, waarin je, net als in de bekende iOS-game Infinity Blade, steeds een scherm opschuift. Je kunt ongeveer kiezen waar je heen gaat, maar al met al is de game lineair in opzet. Onderweg kom je vijanden tegen, die je met veegbewegingen om zeep helpt. Terwijl je dat doet, vult zich een meter en daarmee kom je in slowmotion terecht. Dat is het moment om toe te slaan en ledematen af te hakken.

severed

Hakken en upgraden

De ledematen kun je vervolgens oppakken en gelden als een middel om sterker te worden via upgrades. Je wil dus dat die meter vol komt, maar word je geraakt, dan verlies je niet alleen gezondheid, maar ook de meter. Sasha heeft slechts één arm en kan daarom geen schild dragen, maar aanvallen van tegenstanders zijn wel te verdedigen door tegen hun aanval in te vegen.

Het wordt ingewikkeld als je omsingeld raakt door meerdere vijanden. Door aan de randen van het scherm te tikken of met twee vingers te slepen, kun je om je heen kijken, maar het blijft dan een kwestie van timen en uitzoeken wanneer welke vijand gaat slaan. Op die manier ben je steeds bezig met managen welk monster je op welk moment gaat aanvallen, zonder dat je HP verliest en je meter terugloopt voor een speciale aanval.

Severed downloaden

De game klinkt nogal luguber, met al dat afhakken en verzamelen van lichaamsdelen, maar in praktijk valt het mee. Severed is namelijk enorm kleurrijk, met een visuele stijl die zo uit Samurai Jack of Guacamelee (de eerdere game van deze studio) kon komen.

Severed verscheen eerst op de PS Vita, maar op iOS komt hij fantastisch tot zijn recht dankzij de touchbesturing. Houd je van een uitdaging, wil je de tijd nemen om aanvalspatronen te leren en raak je niet in paniek als je meerdere ballen in de lucht moet houden, dan is de game aan te raden. Hij kost 5,99 euro in de App Store en dat is een introductieprijs.

Severed

DrinkBox Studios

€ 7,99 via App Store

Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Severed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu