Serious Request 2016: zo kijk, luister en doneer je op een iPhone, iPad en Mac

Lars Paijmans
19 december 2016, 15:43
2 min leestijd
Serious Request 2016: zo kijk, luister en doneer je op een iPhone, iPad en Mac
NPO 3FM - We Want More

NPO 3FM - We Want More

Gratis

Reviewscore

8

Het is bijna een kerstraditie: de week voor kerst kruipen 3FM dj’s zes dagen lang in een glazen huis, om geld in te zamelen voor het goede doel. Naast doneren kun je natuurlijk ook meekijken met Serious Request 2016. In dit artikel laten we zien hoe je dit gemakkelijk doet.

Lees verder na de advertentie.

Serious Request kijken op je iPhone, iPad en Mac

Dit jaar staat het 3FM Glazen Huis in Breda, waar DJ’s Domien en Frank geld inzamelen voor kinderen met longontsteking. Door heel het land wordt er geld ingezameld voor deze stille ramp, maar je kunt natuurlijk ook op de voet volgen als je niet naar Breda gaat. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is er een gratis 3FM-app in de App Store, waarmee je niet alleen live kunt luisteren maar ook kunt kijken naar de Serious Request livestream.

Serious Request

Deze 3FM-app is de beste manier om 3FM live te volgen op je iPhone, iPad en iPod touch. Daarnaast kun je via de app een liveblog volgen, berichtjes sturen naar de studio en alles doen om geld in te zamelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een plaat aan te vragen, direct te doneren of iets te kopen op de Serious Request veiling. Kijk je liever op je Mac, dan is 3FM.nl de plek waar je moet zijn.

Serious Request streamen

Het voordeel van de app is dat je de livestream ook direct vanaf je iPhone of iPad naar een Apple TV kunt streamen met AirPlay. Zo krijg je met een druk op de knop Serious Request op je tv. In tegenstelling tot vorig jaar, is er jammer genoeg geen Apple TV-app, dus ben je aangewezen op AirPlay. Heb je een Chromecast, dan cast je het beeld ook via deze handige dongel van Google naar je televisiescherm. Serious Request duurt tot kerstavond, dan zal ook het totale ingezamelde bedrag bekend worden gemaakt.

NPO 3FM - We Want More

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu