De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Selfkie: gebruik selfies als emoji met deze toetsenbord-app

Rutger Otto
13 augustus 2015, 18:32
2 min leestijd
Selfkie: gebruik selfies als emoji met deze toetsenbord-app

Met Selfkie beeld je emoties uit voor de iPhone-camera en maak je er stickers van die je als emoji in gesprekken kunt inzetten.

Lees verder na de advertentie.

Selfkie

Emoji zijn populair als manier om op iemand anders te reageren. Maar je kunt het persoonlijker maken dan het gele poppetje met de glimlach, namelijk door ’emoji’ van jezelf te maken. Selfkie is een gratis app voor iOS 8.3 of nieuwer die je daarvoor kunt gebruiken.

Voordat je Selfkie kunt gebruiken, dien je het toetsenbord eerst toestemming te geven in de Instellingen van je iPhone. Heb je dat eenmaal gedaan, dan keer je terug naar de app en kun je toetsenborden gaan samenstellen die uit foto’s bestaan. Hoewel deze foto’s gebaseerd zijn op emoji, maak je niet écht een emoji van jezelf. Zie het eerder als ronde stickers met jouw hoofd erin.

selfkie

Emoji als inspiratie

In de app kun je direct aan de slag met je selfiecamera. Onder in beeld staat ‘Choose an inspiration’. Je opent daarmee een vlak waar veelgebruikte smileys in staan. Tik er één aan en hij verschijnt boven in beeld. Zo zorg je dat je gezicht zo goed mogelijk met de emotie die je wil uitstralen matcht. Door op het cirkeltje te tikken, maak je de foto, maar het is ook mogelijk om een foto uit je Foto’s-app te pikken. Let op: een selfie-emoji werkt het beste met een lichte achtergrond.

In een volgend scherm pas je het formaat aan en voeg je de foto toe aan het toetsenbord. Ga je vervolgens naar een app met chatvenster, dan kun je het Selfkie-toetsenbord oproepen. Door naar links of rechts te swipen blader je door geïnstalleerde pakketten. Want als je zelf geen foto’s wil maken, kun je ook toetsenborden downloaden van anderen. Standaard zijn bijvoorbeeld al stickers van Kanye West geïnstalleerd.

Wel jammer is dat je de stickers voor gebruik eerst moet aantikken en dan moet plakken. In de iMessage-app zorgt dat nog voor een mooi effect, maar gebruik je Facebook Chat, dan ziet het er iets minder mooi uit.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu