Dit zijn de nieuwe experimentele foto- en video-apps van Google voor iOS

Rutger Otto
12 december 2017, 11:27
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe experimentele foto- en video-apps van Google voor iOS

Google heeft twee nieuwe apps uitgebracht voor iOS. Met Scrubbies maak je korte herhalende video’s, met Selfissimo kun je een reeks selfies maken.

Lees verder na de advertentie.

Experimentele apps van Google

De nieuwe apps van Google zijn onderdeel van een nieuw programma dat het bedrijf in het leven heeft geroepen. ‘Appsperiments’, noemt Google het. Het is een serie van apps voor fotografie en filmen op de smartphone, gebouwd met experimentele technologie. Volgens het bedrijf is deze aanpak geïnspireerd op ‘Motion Stills’, een app waarmee filmpjes en Live Foto’s gestabiliseerd worden dankzij software.

Net als Motion Stills staan ook de nieuwe apps helemaal op zichzelf. Ze lichten een functie uit en bieden die aan in een app. Het zijn dan ook niet erg uitgebreide apps, maar ze zijn wel leuk om even te proberen. Op iOS heten deze nieuwe apps van Google Selfissimo en Scrubbies.

Lees ook: Motion Stills maakt je Live Photos beter en makkelijk te delen

Selfissimo

Met Selfissimo installeer je als het ware een pasfoto-hokje op je telefoon. De app maakt een serie selfies in zwartwit. Door op het scherm te tikken begint de fotosessie. Elke keer als je een andere pose aanneemt, maakt de app een foto. Daarbij komen teksten in beeld die je aanmoedigen, zoals ‘Strike a pose!’, ‘Fantastic!’ en ‘You’re magical!’.

Tik nogmaals op het scherm en de fotosessie stopt. De genomen foto’s komen direct in beeld en je kunt ze één voor één bekijken, delen en wissen.

Download Selfissimo in de App Store (Gratis)

Scrubbies

Scrubbies is een app waarmee je filmpjes kunt opnemen. Vervolgens zijn daar een soort remixes van te maken. Door met een vinger over de video te vegen, speelt het filmpje af. Veeg je met twee vingers, dan licht je een gedeelte van het filmpje uit en kun je de beelden heen en weer laten bewegen. Google vergelijkt het met het scratchen van een dj.

De korte remixes bevatten bijvoorbeeld hoogtepunten uit video’s, die dan in een herhaling worden afgespeeld. Het is even oefenen om het onder de knie te krijgen, maar dit kan best geinige resultaten opleveren, die lijken op Live Foto’s.

Download Scrubbies in de App Store (Gratis)

Meer appsperimenten op komst

Selfissimo en Scrubbies zijn beschikbaar op iOS. Google heeft ook nog een ‘appsperiment’ beschikbaar gemaakt op Android, waarmee gebruikers hun foto’s in een stripboekvorm kunnen plaatsen. Waarschijnlijk brengt Google in de toekomst vaker van dit soort kleine, experimentele apps uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Categorie: Foto en video

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen