#SelfCare: de game waarin je de hele dag in bed ligt
Michel van 't Klaphek
#SelfCare

#SelfCare

Gratis

Onze score

7,5

#SelfCare is een unieke game. In tegenstelling tot het gros van de spellen draait het namelijk niet om eindbazen verslaan, een level halen of de snelste tijd neerzetten, maar om helemaal niets doen. Zo verandert #SelfCare je iPhone in een oase van rust.

#SelfCare: de game waarin je niets doet

De kruising tussen een app en een game is gemaakt door de mensen achter Assassin’s Creed en speelt zich af in een slaapkamer. De hoofdpersoon ligt in bed en wordt omringd door objecten zoals een stapel boeken en een plant. Het uitgangspunt van de game is ‘wat zou er gebeuren als ik de hele dag in bed blijf liggen?’

Door middel van kleine, korte minigames probeer je de kamer, die bij aanvang rommelig oogt, op te ruimen. Tussendoor doe je ademhalingsoefeningen, geef je de planten water en andere mindfulness-activiteiten.

Dit is hele andere koek dan waar je normaal in games mee bezig bent. De meeste games draaien uiteindelijk om stress, je moet bijvoorbeeld zoveel mogelijk punten halen, en daar gaat deze app tegenin.  #SelfCare is gemaakt om iPhone-gebruikers uit de routine van e-mail, sociale media en WhatsApp te halen, en ze te laten ontspannen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: Opinie: Een jaar met meditatie-app Headspace

‘iPhone wordt oase van rust’

Veel mensen ervaren tegenwoordig stress van hun smartphone en daar wil #SelfCare iets tegen doen. Je telefoon kan namelijk ook een oase van rust zijn, zo zegt ontwikkelaar Brie Code.

Code, die betrokken was bij de eerste drie Assassin’s Creed-delen, zegt hierover: ‘Wanneer ik boos word over iets dat ik op het internet lees, speel ik #SelfCare. Na het spelen ben ik vergeten waar ik boos om ben. Dit is het meest belangrijke dat een game kan doen.’

#SelfCare is te spelen op iPad en iPhone en is gratis. Wel kun je in-app aankopen doen zoals extra activiteiten aanschaffen.

#SelfCare

Tru Luv Media, Inc.

9,4 (57 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.