Ga aan boord van het kleurrijke Seabeard voor iOS

Rutger Otto
14 december 2014, 13:13
2 min leestijd
Ga aan boord van het kleurrijke Seabeard voor iOS

Seabeard is een nieuwe, ‘gratis’ app voor iOS, dat erg veel lijkt op Nintendo’s Animal Crossing. Maar is het een aanrader en staat de freemium-opzet deze hit-in-potentie niet in de weg?

Lees verder na de advertentie.

Seabeard

Voordat je Seabeard goed en wel hebt opgestart, krijg je al een waarschuwing van de game: het spel is gratis te spelen, maar je kan bepaalde dingen ontgrendelen met echt geld. Wil je dat niet, dan kun je het uitzetten in de instellingen van je apparaat (via Algemeen → Beperkingen → Kopen vanuit apps).

In Seabeard speel je een afstammeling van de legendarische piraat Seabeard, die zelf na een aanval van monsters is verdwenen. Zijn schuilplaats werd verwoest en zijn piraten verdwenen naar de uithoeken van de wereld. Aan jou de taak om naar het verwoeste eiland van Seabeard te gaan en het weer op te bouwen om oude glorie te laten herleven, de piraten weer bij elkaar te brengen en chaos in het gebied om te zetten in orde.

https://www.youtube.com/watch?v=QOkUsEpn_qU

Aantrekkelijk spel

Het kleurrijke, cartoony stijltje van Seabeard is waarschijnlijk de grootste reden om de game te gaan spelen. Het doet meteen denken aan Nintendo’s Animal Crossing en zo speelt het ook een beetje. Zo kun je je huis helemaal naar eigen wens inrichten, evenals je eigen uiterlijk. Daarnaast valt er in de wereld enorm veel te verzamelen en te verhandelen.

Je bent niet voor niks een afstammeling van een piraat, en daarom vaar je van eiland naar eiland (wat weer doet denken aan Zelda: The Wind Waker). Deze boottochtjes zijn minigames op zich: soms moet je alles op je pad wegschieten of moet je mijnen ontwijken. Aan het eind van de rit krijg je een beloning.

seabeard

Freemium

Boottochtjes kosten echter wel energie en als dat op is, moet je wachten tot het weer is aangevuld. Of je betaalt. Het vervelende van Seabeard is de freemium-opzet. Je wil graag progressie maken in het spel, maar als je geen geld wil uitgeven, heb je geduld nodig. Gebouwen repareren kost tijd, of je moet parels inzetten om de tijd te versnellen. Maar parels kosten geld. Alles is uiteindelijk met omwegen en geduld wel vrij te spelen, maar voor mensen die uren achtereen willen spelen is Seabeard geen aanrader. Speel je af en toe een paar minuten, dan zul je met Seabeard een geweldige tijd hebben.

Download Seabeard

Seabeard is gratis te downloaden in de App Store. Je hebt er iOS 5 of nieuwer voor nodig, net als 97,1MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.

Seabeard

HandCircus Limited

Gratis via App Store

Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Seabeard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu