Met dit iOS 8-toetsenbord stuur je tekeningen naar elkaar
Rutger Otto

Het nieuwste alternatieve toetsenbord voor je iPhone en iPad laat je niets typen. Ook kun je geen plaatjes of emoji gebruiken. ScribbleBoard laat je jouw krabbels naar vrienden sturen.

ScribbleBoard

scribbleboardSinds Apple ontwikkelaars de kans heeft gegeven eigen, alternatieve toetsenborden voor iOS te maken, hebben we al een aantal gave en handige varianten gezien. Toch bleven de toetsenborden tot nu toe beperkt tot andere knoppen, het toevoegen van emoji of het gebruik van gifjes. Nu kun je je creativiteit echter de vrije loop laten met ScribbleBoard.

Als je ScribbleBoard downloadt en installeert, dan kun je het ‘toetsenbord’ oproepen bij elke berichten-app. In plaats van letters, schotelt de app je namelijk een wit vlak voor, waarop je zelf kan krabbelen en tekenen. Zo kun je handgeschreven berichten sturen, maar ook tekeningen verzenden.

Tekenen en krabbelen

Je kunt zelf instellen welke kleur de achtergrond is, met welke kleur je tekent of schrijft en hoe dik de lijn is. Het is behoorlijk pielen op zo’n klein (stukje) van het scherm, maar heb je een creatie af, dan tik je op de kopieerknop en plak je de tekening in het schrijfvak. Dan verstuur je de krabbel als een zijnde een bijlage. Ook kun je alles wat je gemaakt hebt in je fotorol bewaren voor later gebruik.

Tekeningen sturen is grappig, maar niet altijd even praktisch. Als je echt even wat moet typen, heb je toch een toetsenbord nodig. Ook daarmee zit je met ScribbleBoard goed, want als je op ABC tikt, komt een eigen ScribbleBoard-toetsenbord tevoorschijn, waarmee je normaal kunt typen.

ScribbleBoard downloaden

ScribbleBoard is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is iOS 8 of nieuwer benodigd, net als 19,3MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.