Screenshots nieuwe WhatsApp laten betaalfunctie zien

Wouter Nijsen
25 maart 2013, 8:24
1 min leestijd
Screenshots nieuwe WhatsApp laten betaalfunctie zien

Screenshots van de nieuwe versie van WhatsApp laten de toekomstige abonnementendienst van de populaire berichtendienst zien. iPhone-gebruikers die de app nog niet op hun smartphone geïnstalleerd hebben moeten binnenkort maandelijks voor WhatsApp gaan betalen.

De screenshots zijn afkomstig van de Duitse website iFun. WhatsApp werkt al langer aan een abonnementendienst en de Android- en Windows Phone-versie hanteren deze nieuwe vorm van betalingen al. Lees ook ons artikel over WhatsApps nieuwe abonnementendienst: wat je moet weten.

WhatsApp versie 2.9

wa-small1

Uit de screenshots blijkt dat WhatsApp een update naar versie 2.9.8.9370 krijgt terwijl de huidige WhatsApp nog versienummer 2.8.7 draagt. Daarnaast laten de screenshots zien dat het mogelijk wordt om van telefoonnummer te veranderen. Deze functie is te verwachten, want als je een jaarabonnement neemt en van telefoonnummer verandert behoor je het abonnement natuurlijk naar je nieuwe nummer mee te nemen. Uit de screenshots valt eveneens op te maken dat je bij de nummerwisseling ook je account-informatie, instellingen en chatgroepen meeneemt waardoor je dus niets verliest.

Lees verder na de advertentie.

Het scherm met betalingsinformatie laat zien welk abonnement je hebt en tot welke datum deze nog geldig is. Jan Koum, WhatsApp’s directeur, meldt dat de prijzen van nieuwe abonnementendienst vergelijkbaar worden met die van Android en Windows Phone. Een jaarabonnement krijgt een prijskaartje van € 0,89, een abonnement van drie of vijf jaar kunnen naar alle waarschijnlijkheid voor respectievelijk € 2,50 en € 3,34 worden aangeschaft.

Wanneer de nieuwe versie van WhatsApp in de App Store beschikbaar komt, is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat versie 2.9 al snel op je iPhone te installeren is, mede omdat er al enkele screenshots van de app zijn opgedoken. Of WhatsApp voor iPhone net als de Android-versie een redesign krijgt, is eveneens nog niet bekend.

[app 310633997][appimg 310633997]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's