Scrabble: Samenwerking tussen iPhones en iPad

Redactie
7 april 2010, 16:03
1 min leestijd
Scrabble: Samenwerking tussen iPhones en iPad

Scrabble is een spel dat iedereen kent. Met houten lettertjes moet je woorden maken op het speelbord om zoveel mogelijk punten te verdienen. De speler met de meeste punten wint uiteindelijk het spelletje. Scrabble bestond al enige tijd op de iPhone, maar nu komt dit spel ook naar de iPad. Deze versie maakt optimaal gebruik van beide apparaten in een netwerk om het spel te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Scrabble met iPad en iPhones

Met Scrabblen is het de bedoeling dat je je speelletters niet aan je medespelers laat zien. Op een iPad is het dus niet mogelijk om gelijk met twee mensen te spelen, want alle spelers kunnen het scherm zien. De ontwikkelaars van het spel hebben hier de oplossing voor verzonnen: De iPhone of iPod Touch is je letterplankje.

De applicatie ‘Scrabble’ voor de iPad is het spelbord van het spel. Om samen met vrienden te spelen kan je hoef je alleen maar de gratis applicatie ‘Scrabble Tile Rack’ te downloaden op de iPhone of iPod. Als je via een netwerk of bluetooth contact maakt met de iPad kan je direct beginnen met spelen.

Meer applicaties

Dit is waarschijnlijk slechts het begin van applicaties die de samenwerking tussen de iPhone én iPad gebruiken. Er zijn heel veel toepassingen te verzinnen voor deze manier van samenwerken. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat ‘het beste idee van de ICE Amsterdam’ ook in deze vorm gaat verschijnen.

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu