Scrabbelen op je iPhone met WordFeud

Redactie
13 januari 2012, 19:21
2 min leestijd
Scrabbelen op je iPhone met WordFeud

 Het zal je niet ontgaan zijn, de mateloos populaire app WordFeud groeit en groeit maar in populariteit. Met de app is het mogelijk om te scrabbelen,  je kunt online tegen andere mensen spelen die ook WordFeud hebben.

Lees verder na de advertentie.

Scrabble

Scrabble is een eeuwenoud spel, oud maar verslavend. Voor mensen met de vraag hoe het kan dat de game zo populair blijft; het heeft alles te maken met de verslaving erachter.

Met WordFeud speel je dus tegen een echte tegenstander die ook op zijn of haar iPhone tegen jou speelt. Om de beurt moet je woorden aanleggen met de letters die jij willekeurig krijgt. Het is ook mogelijk om met degene met wie je het spel speelt te chatten.

Het ongelofelijke succes van het spel zit hem erin dat gebruikers een berichtje krijgen wanneer het hun beurt is en vervolgens kunnen spelen wanneer het hen schikt. Ook kun je mensen zoeken die je kent en daar tegen spelen, het chatten is een leuke toevoeging. Je kunt ook meerdere games tegelijk spelen, tegen verschillende of dezelfde mensen. Wanneer je te lang geen zet gedaan hebt houdt de game automatisch op en heeft de tegenstander gewonnen, dit is na 72 uur inactief zijn.

Populariteit

Het spel is zelfs zo populair geworden dat er een heus ”WordFeud toernooi” wordt georganiseerd. 29 januari staan de deuren in Hoorn open om op locatie tegen mede WordFeud spelers te spelen.

Ook kunnen we zien dat het spel steeds populairder wordt door de storingen. Servers raken bij te veel belasting van slag, afgelopen zondag brak er totale paniek uitbrak toen WordFeud het niet meer deed. Er werd zelfs op Twitter gezet; ”Mijn wereld sterft.”

Over of de verslaving aan het spelletje goed is zijn de meningen verdeeld, maar goed bedacht is het zeker. Mocht WordFeud nog een keer in storing liggen wordt het voor de échte WordFeud junks misschien tijd om de bord versie van het spel is uit de kast te pakken?

WordFeud is beschikbaar in de App Store en de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu