Schermdimmende app Flexbright filtert nu ook blauw licht – update
Gijs Ettes

Heb je geen zin om te wachten op Night Shift, de schermdimmende functie in iOS 9.3, dan kun je aan de slag met het soortgelijke FlexBright. De app laat je de helderheid en kleurtemperatuur van je scherm aanpassen.

Update: FlexBright is inmiddels weer uit de App Store verwijderd.

Dit kun je met FlexBright

Hoewel F.lux recentelijk de toegang tot de App Store werd ontzegd, is de schermdimmende app FlexBright wel gewoon beschikbaar. Versie 2.0 brengt diverse nieuwe functies, waaronder een filter voor het blauwe licht dat je iPhone- of iPad-scherm uitstraalt. Dit blauwe licht is prettig om ’s ochtends wakker te worden, maar in de avond kan het ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap komt. Met FlexBright beperk je het licht, zodat je je iDevice prettiger voor het slapen gaan kan gebruiken.

Daarnaast bevat de nieuwe versie een Dark Mode, die alle kleuren van het scherm verandert in zwart-wit. Verder heeft FlexBright diverse functies om in de gaten te houden of het licht dat je toestel uitstraalt niet te vermoeiend is voor je ogen. De app dimt automatisch de helderheid – op basis van de tijd en jouw locatie – zodat je niet steeds zelf de instellingen hoeft in te duiken. In een grafiekje wordt de schermhelderheid door de dag heen getoond.

Het design van FlexBright verdient niet de schoonheidsprijs, maar de app doet wat hij moet doen. Wel moet je er een kleine 3 euro voor betalen, dus geduldige gebruikers kunnen beter op de Night Shift-functie van iOS 9.3 wachten. Apples mobiele besturingssysteem is inmiddels toe aan de zesde bètaversie en wordt naar verwachting binnen enkele weken officieel beschikbaar.

FlexBright is 4,9MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer. Via onderstaande link kun je de app downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.