Zet je vrienden schaakmat in Apples gratis App van de Week

Erwin Vogelaar
3 augustus 2017, 20:36
2 min leestijd
Zet je vrienden schaakmat in Apples gratis App van de Week
Schaakmat!

Schaakmat!

€ 0,99

Reviewscore

8

Het meest bekende strategische bordspel is speelbaar via iMessage met Schaakmat! Deze game is de komende week helemaal gratis.

Lees verder na de advertentie.

Schaakmat!

Elke week kiest Apple een nieuwe app uit om een week lang gratis aan te bieden. Deze week is het de beurt aan mogelijk het bekendste bordspel ooit: schaak. Met het spelletje Schaakmat! daag je vrienden en familie uit via iMessage. Ben jij de beste?

Het oude spel schaak wordt door de jaren heen speelbaar gemaakt op elke nieuwe vorm van technologie. Zij het via de post, een cd-rom in een computer, e-mail, als losse app of nu in iMessage. Binnen de berichten-app is dit een van de betere opties als het gaat om schaak.

Het fijne van Schaakmat! is dat je geen aparte app nodig hebt, maar de beurten gewoon in een gesprek worden gestuurd. Je hoeft ook niet beide actief te zijn om het spel te spelen. Het is prima mogelijk om een beurt te zetten wanneer je wil. Bijvoorbeeld als je wat anders te doen hebt, maar ook als je lang wil nadenken over de perfecte zet.

Om een potje te beginnen, start je eerst een gesprek met iemand. Selecteer daarna de Schaakmat!-app en tik op ‘Begin spel’. Het is prima mogelijk om met meerdere personen tegelijk een potje te schaken. Het is een ideale manier om je hoofd door de dag heen scherp te houden. De app is volledig in het Nederlands te gebruiken. Tevens werkt het op al je iOS-apparaten, omdat de potjes gewoon gesynchroniseerd worden.

Schaakmat! downloaden

Schaakmat! vind je in de App Store via onderstaande link. Voor deze iMessage-app heb je exact 50MB vrije ruimte nodig. Ook moet je toestel goed up to date zijn. Op een iPhone of iPad waar geen iOS 10.2 of hoger op staat, werkt de app niet.

Download Schaakmat! in de App Store (gratis)

Schaakmat!

BorderLeap

€ 0,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's