Oogappels #8: Scannable is de beste documentscanner voor iOS

11 oktober 2016, 20:30
2 min leestijd
Oogappels #8: Scannable is de beste documentscanner voor iOS
Evernote Scannable

Evernote Scannable

Gratis

Reviewscore

8

Het liefst doen we zoveel mogelijk dingen digitaal, maar soms ontkom je er niet aan om een document in te scannen. Op dat moment is het fijn dat er een goede documentscanner op je iPhone staat. Wat ons betreft is de Scannable iOS-app de absolute topper.

Lees verder na de advertentie.

Scannable iOS-app is razendsnel

Documentscanners zijn er in alle soorten en maten op de iPhone, maar doen eigenlijk allemaal hetzelfde. Toch weet Scannable zich te onderscheiden door een goede kwaliteit van scans, zonder dat er een maandelijks abonnement of ander prijskaartje aan de app hangt. De app kun je gratis downloaden, en ook gewoon gratis blijven gebruiken.

Scannable iOS-app

Als je een brief, visitekaartje of ander document wil scannen, komen er tal van randzaken bij kijken. Zo moet de achtergrond goed zijn, maar is ook de hoek waarin je de iPhone houdt van belang om een scan er zo goed mogelijk uit te laten zien. Bij al deze zaken help Scannable een handje, vooral als je de automatische scan-optie ingeschakeld hebt. Hierdoor hoef jij niet eens een foto af te drukken, maar zoekt de app automatisch de randen van je document op en wordt er een zo goed mogelijke scan gemaakt.

Terwijl Scannable zijn best doet om een scan te maken, zie je hoe een blauw vlak over het document wordt geplaatst. Zo kun je de iPhone nog een beetje kantelen of bijsturen om de app een handje te helpen. Maak je de scans liever zelf, dan kun je in de instellingen Manual selecteren en gewoon een scan maken door op de afdruk-knop te drukken. De automatische optie is echter zo snel en nauwkeurig dat we deze standaard gebruiken.

Scannable neemt het werk uit handen

Na afloop zorgt Scannable er ook voor dat je het document goed op kunt slaan. Je hebt de keuze uit een afbeelding of PDF, en deelt je scan vervolgens snel via populaire sociale netwerken of slaat hem op in je camerarol. Ook hier staat snelheid voorop, zodat het volledige proces van een document scannen, hernoemen en opslaan niet meer dan een halve minuut hoeft te duren.

Omdat Scannable door de makers van Evernote gemaakt is, is deze app voor Evernote-gebruikers helemaal een uitkomst. De app heeft verschillende manieren om een scan automatisch naar je Evernote-collectie door te sturen, al kun je Scannable ook prima gebruiken als je deze populaire dienst niet gebruikt.

Het enige nadeel van Scannable is dat je vanuit de app niet de mogelijkheid hebt om verschillende scans met elkaar te combineren tot een enkel document. Ondanks dat is dit wat ons betreft een iOS-app die op ieders iPhone thuishoort. Of het nu foto’s of documenten zijn, vroeg of laat moet je iets inscannen, en in dat geval ben je blij dat je niet op eigen houtje een foto hoeft te maken.

Evernote Scannable

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu