De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

KIJK: programma’s en films van SBS nu ook via iOS te bekijken

Rutger Otto
30 september 2014, 17:15
1 min leestijd
KIJK: programma’s en films van SBS nu ook via iOS te bekijken

SBS heeft haar videodienst KIJK uitgebracht als app voor de iPhone en iPad. Met de app kun je programma’s van SBS6, Net5 en Veronica bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Bij het openen van de app valt meteen op hoe netjes KIJK er uitziet. Er is lekker veel ruimte gehouden tussen de onderdelen in de app, waarin de programma’s en films in frisse kleurtjes worden gepresenteerd. Met KIJK kun je programma’s van de drie SBS-zenders terugkijken of al zien voordat ze op tv komen.

Handig, maar niet logisch

kijk

Er zitten een aantal handigheidjes in de app. Zo wordt KIJK gesynchroniseerd met al je apparaten. Begin je een programma op je iPhone, dan kun je thuis op je desktop verder kijken. Als je inlogt via de app of Facebook, heb je het meeste aan KIJK. Je kan dan programma’s als favoriet aanstippen en je krijgt a la Netflix aanbevelingen voor andere programma’s en films.

Dat is overigens niet alleen Nederlandse content. SBS biedt ook buitenlandse series en films. Wel jammer is dat de app je steeds naar de mobiele site van KIJK stuurt als je wil betalen voor een aflevering of film, wat je via iDeal doet. Deze extra stap is vervelend als je even snel een video wil kijken. De prijzen variëren van 1,49 euro tot 4,99 euro. Sommige video’s zijn gratis te bekijken, al is de kwaliteit dan niet top en krijg je tussendoor reclame.

KIJK downloaden

Er is nog wat werk voor SBS om de app helemaal goed te krijgen, zeker omdat hij ook nog niet geoptimaliseerd is voor iPhone 6. Wil je de app echter eens propberen, dan kan dat. KIJK is gratis in de App Store te downloaden voor iOS 7.1 en nieuwe. Je hebt dan wel 13,2MB aan vrije opslagruimte nodig.

KIJK

Talpa Network B.V.

Gratis via App Store

KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
KIJK
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu