Say the Same Thing: samen het juiste woord verzinnen
Wouter Nijsen

In iPhone-game Say the Same Thing is het de bedoeling om allebei een woord te roepen en vervolgens samen het verbindende woord te bedenken. De makers zijn niemand minder dan muziekband OK Go.

De game is namelijk grotendeels gemaakt door de gitarist van de band, Andy Ross. De bandleden van OK Go speelden het spel al vaker zonder iPhone en zagen wel heil in een digitale versie van het woorden raad-spelletje dat nu tot Say the Same Thing is gedoopt.

Het principe is heel simpel. Iedere speler zegt een woord en vervolgens moet er onafhankelijk van elkaar een verbindend woord worden genoemd. Als dit niet overeenkomt, worden dit de nieuwe twee woorden waarmee je werkt. Dit gaat net zo lang door tot er een consensus wordt bereikt.

Potjes speel je tegen je vrienden of willekeurige mensen. Het is zelfs mogelijk om een lid van OK Go uit te nodigen voor een potje, maar hier is inmiddels al een flinke wachtrij voor. Het kan dus wel even duren voordat dat potje van start gaat.

Betalen met bananen

Een potje starten kost wel 2 bananen. Dit is het betalingsmiddel van de kleurrijk vormgegeven app. Je start met 50 bananen en krijgt er steeds 3 per uur terug, tot een maximum van 12. Het is uiteraard mogelijk om bananen bij te kopen.

Na het neerleggen van twee bananen kun je overigens ook twee woorden opgeven in één ronde, zodat je je kansen op succes vergroot. Maar dat is uiteraard minder leuk dan het eerlijk ploeteren richting dat ene woord.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.