Prachtig point-and-click avontuur Samorost 3 mag je niet missen

Rutger Otto
4 september 2016, 11:04
2 min leestijd
Prachtig point-and-click avontuur Samorost 3 mag je niet missen
Samorost 3

Samorost 3

€ 6,99

Reviewscore

8,5

Laat je niet misleiden door de ‘3’ in de titel. Dit is de eerste Samorost-game op iOS: een schitterend gemaakt avontuur dat zich op schilderachtige planeten afspeelt.

Lees verder na de advertentie.

Eigenzinnige stijl

Samorost 3 is het derde deel in de Samorost-serie, maar de eerste twee delen verschenen niet in de App Store. Die games zijn al meer dan tien jaar oud en waren als flashgames op de computer te spelen. Samorost 3 is al zes jaar in de maak en prima te spelen zonder de andere delen te hebben gedaan, zelfs al is het een direct vervolg.

Ontwikkelaar Amanita Design maakt altijd gebruik van een zeer kunstzinnige stijl in zijn games en Samorost 3 is geen uitzondering. Ook als je nog nooit een Samorost-spel gezien hebt, ken je stijl waarschijnlijk wel. De makers ontwikkelden eerder Machinarium en Botanicula, die allebei wel in de App Store staan (Botanicula is er alleen voor iPad).

https://www.youtube.com/watch?v=CmAMjZN2czY

Puzzelavontuur

In Samorost 3 speel je met een klein mannetje waarbij op een dag een geheimzinnige hoorn in de tuin valt. Het is voor hem reden om op avontuur te gaan en te zien waar het instrument vandaan komt. De hoorn blijkt een essentieel onderdeel van de game, want de melodieën hebben impact op de spelwereld. Je lost er puzzels mee op, haalt geesten uit hun slaap en komt verder in het verhaal.

De muziek speelt een grote rol in Samorost 3. Niet alleen door het instrument, maar ook door de prachtige en ietwat vervreemdende soundtrack. In wezen is Samorost 3 een point-and-click adventure en kent puzzels die je behoorlijk aan het denken doen zetten. Oplossingen zijn echter nooit zo ingewikkeld dat er hoofdpijn voor nodig is en er zijn altijd hints om vrij te spelen.

Samorost 3 downloaden

Maar het gaat in Samorost 3 toch echt om de surrealistische natuur-omgevingen en hun roestige gebouwen, die je zelf tot leven kunt wekken. Soms is het wat lastig om te zien welke elementen er in de wereld interactief zijn, maar het kan nooit kwaad om wat in beeld te tikken, omdat zelfs de kleinste details soms grappige bewegingen triggeren. Ben je op zoek naar iets rustgevends met een mooie artstyle, die je ook nog eens aan het denken zet, dan is Samorost 3 een fraaie iOS-game.

Samorost 3

Amanita Design s.r.o.

€ 6,99 via App Store

Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Samorost 3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu