Samba: authentieke videoboodschappen naar elkaar sturen
Roel van Hout

Samba is absoluut ongeschikt als alternatief voor WhatsApp, maar niet minder leuk: met de app kun je automatisch videoreacties opnemen en versturen.

De app doet qua opzet een beetje denken aan Snapchat, maar werkt met bewegend in plaats van statisch beeld. Het principe is simpel: je neemt een korte video op, en verstuurt die vervolgens naar een contactpersoon. Als diegene de video ontvangt, wordt zijn of haar reactie automatisch gefilmd met de camera aan de voorkant van de iPhone en naar jou teruggestuurd.

Samba zorgt voor authentieke reacties

Zoals in bijgaande video te zien is, is het natuurlijk het leukst om degene aan de andere kant aan het lachen te maken of in ieder geval een uitbundige reactie uit te lokken. Aangezien een reactie automatisch wordt opgenomen wanneer de ontvanger van je filmpje je videoboodschap bekijkt, is de reactie altijd authentiek – iets dat je bij bijvoorbeeld WhatsApp nooit zult gaan bereiken aangezien die app draait om tekst en de ontvangende partij de kans biedt om na te denken over een goede reactie.

Samba is gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.