Sage Solitaire: je nieuwe favoriete kaartspel op iOS

Rutger Otto
30 augustus 2015, 11:08
2 min leestijd
Sage Solitaire: je nieuwe favoriete kaartspel op iOS
Sage Solitaire

Sage Solitaire

Gratis

Reviewscore

8

Het populaire kaartspel Patience (Solitaire) maar dan net wat anders. Dat is Sage Solitaire, het fijn ogende en heerlijk spelende kaartspel voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Patience maar dan anders

Sage Solitaire is gemaakt door Zach Gage, een ontwikkelaar die al enkele apps op zijn naam heeft staan. Gek genoeg had hij zelf een hekel aan patience, het kaartspel dat je ook standaard op Windows-computers vindt. “Ik hou van de stapels in patience, maar ik haat de moderne variant”, zegt hij tegen The Verge. Daarom verbeterde hij naar eigen zeggen het spelprincipe en ontwierp hij het speciaal voor de telefoon.

Sage Solitaire spelen

Wat moet je doen? Net als in andere patience-varianten is het zaak om alle stapeltjes kaarten op de tafel weg te spelen. Sage Solitaire presenteert negen stapels op een veld van drie bij drie. De bovenste stapels bestaan uit meer kaarten dan de onderste. Vervolgens maak je combinaties die je kent uit Poker en Yahtzee. De combinaties (bijvoorbeeld een paar of een straat) mogen niet alleen uit kaarten van dezelfde rij komen om het moeilijker te maken. Heb je een combinatie gemaakt, dan krijg je daar punten voor en verdwijnen de kaarten.

Kom je er niet uit, dan kun je een hint vragen. Elk potje is er een kaart uit de stapel gehaald en als je die kleur gebruikt, krijg je meer punten. Dan heb je ook nog maximaal twee mogelijkheden om een kaart te verwijderen van een stapel. Door daarna weer een combinatie te maken, vul je zo’n gebruikte mogelijkheid weer aan.

Verslavend spelletje

Het klinkt ingewikkeld, maar je hebt Sage Solitaire snel onder de knie. Al gaat het dieper dan je denkt, want de ‘dunne’ stapels gaan snel op en dat is lastig als je geen kaarten uit dezelfde rij mag gebruiken, want je bent klaar als er alleen boven in beeld nog kaarten liggen. Een beetje tactisch inzicht is dus wel vereist voor de beste score.

Afgezien van een goede score draait het spel ook om alle kaarten weg te spelen. Je kunt dus altijd nog je snelheid proberen te verbeteren. Ben je uiteindelijk toch uitgekeken op de gratis versie van de app, dan kun je voor 2,99 euro opwaarderen naar de volledige versie. Daarin zitten een paar andere modi, waarbij je twee stapels kaarten gebruikt of een iets makkelijkere modus vrijspeelt genaamd Fifteens. Ook heb je dan geen last meer van advertenties.

Sage Solitaire downloaden

Sage Solitaire is een tof kaartspel waar je behoorlijk wat tijd aan kwijt kunt raken. Hij is gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer.

Sage Solitaire

Zach Gage

Gratis via App Store

Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Sage Solitaire
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu