De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Hoe de app SafeDate het daten voor vrouwen veiliger maakt

Erwin Vogelaar
3 juli 2018, 19:11
2 min leestijd
Hoe de app SafeDate het daten voor vrouwen veiliger maakt

De app SafeDate stuurt je beste vrienden of familie automatisch een berichtje als een date verkeerd afloopt. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Date veiliger met SafeDate

Daten is leuk, maar kan ook onveilig zijn. Zeker vrouwen bevinden zich vaak in een onveilige positie als ze een man voor het eerst ontmoeten. Het is daarom altijd slim om voor een date iemand te laten weten waar en met wie je bent, en dat je een berichtje stuurt als de date is afgelopen. Door de app SafeDate hoeft dat niet meer; de applicatie stuurt enkel een berichtje als er iets mis is.

Het idee is dat je in de app details van een komende date opgeeft. Denk aan een starttijd, eindtijd en locatie. Ook vul je in met wie je op een date gaat. Dat kan via je contacten, maar ook door een naam, telefoonnummer, e-mailadres, gebruikersnaam in de dating-app of foto toe te voegen.

safedate

Daarna voeg je ‘Safe Mates’ toe. Safe Mates zijn vrienden of familie die je vertrouwt en die in actie komen als er iets mis met je is. Deze mensen krijgen enkel een berichtje als er daadwerkelijk iets verkeerd is gegaan met de date. Je stelt zelf een ‘Safe Time’ in. Als je voor die tijd in de applicatie niet aangeeft dat de date veilig is verlopen, dan krijgen je Safe Mates een berichtje met alle details over de date.

Check je op tijd in binnen de app, dan krijgt niemand een berichtje. Je moet natuurlijk niet vergeten om op tijd in te checken, maar de app stuurt je een notificatie als de tijd dreigt af te lopen.

Killing Kittens

De app is gemaakt door Killing Kittens Limited. Dit bedrijf staat onder andere bekend om seksfeesten waarbij de vrouw centraal staat. De app is voornamelijk bedoeld als middel voor vrouwen om zich veiliger te voelen bij het daten.

Toch kan de app natuurlijk door iedereen worden gebruikt die zich op een of andere manier onveilig voelt tijdens het daten, maar geen behoefte heeft om details van deze afspraakjes met anderen te delen. De app is via onderstaande knop gratis te downloaden in de App Store.

SafeDate

Killing Kittens Limited

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen