Vorm woorden tijdens je avontuur in Ruzzle Adventure

Rutger Otto
23 mei 2014, 12:33
2 min leestijd
Vorm woorden tijdens je avontuur in Ruzzle Adventure

Ruzzle is een vrij bekend puzzelspel, waarbij je tegen vrienden strijd om wie zo snel mogelijk zo veel mogelijk woorden weet te vormen van de letters op een grid. De opvolger van Ruzzle staat nu in de App Store en schotelt spelers 150 levels voor.

Lees verder na de advertentie.

ruzzle adventure klein

In Ruzzle Adventure gooit ontwikkelaar MAG het roer grotendeels om, al blijft het principe van Ruzzle hetzelfde. Je krijgt een vierkant grid gevuld met letters te zien en jij veegt met een zo lang mogelijke ketting aan letters een woord aan elkaar. Hoe langer het woord is, hoe hoger je score.

Ruzzle op een Candy Crush manier

Met de voorganger Ruzzle speelde je voornamelijk tegen vrienden. Voor Ruzzle Adventure hebben de makers gekozen voor een Candy Crush Saga-achtige aanpak. In totaal zijn er 150 levels te spelen, die je doorloopt met een route over een landkaart. Per level kun je drie sterren halen en meestrijden om de hoogste score.

In elk level is er een missie die je moet halen. Dat gaat van ‘maak vijf woorden in tien zetten’ tot ‘laat diamanten verdwijnen door letters eronder weg te spelen’. Ook speel je soms tegen de tijd. Als speler krijg je vijf hartjes, als die op zijn moet je een aantal minuten wachten voordat je verder kunt spelen of hartjes bij kopen met echt geld.

Met echt geld kun je eveneens boosters kopen, die het spel gemakkelijker maken. Denk hierbij aan bommen of het wisselen van letters. Je kunt deze overigens ook kopen met het geld dat je in het spel verdient. Door Ruzzle Adventure aan Facebook te koppelen kun je scores van vrienden zien. Ook kun je hen dan om levens vragen als je door je voorraad heen bent.

Ruzzle Adventure downloaden

Ruzzle Adventure is een welkome variant op het Ruzzle spelprincipe en aardig verslavend bovendien. Het spel is gratis te downloaden. Optioneel kun je in-app aankopen doen, maar die heb je niet nodig om het spel te voltooien. Benodigd voor installatie zijn 88,4 MB aan vrije opslagruimte en minstens iOS 5.1.

Ruzzle Adventure

MAG Interactive

Gratis via App Store

Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Ruzzle Adventure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu