Rusty Lake Paradise: een grimmig paradijs voor puzzelfans

Lars Paijmans
15 januari 2018, 17:01
2 min leestijd
Rusty Lake Paradise: een grimmig paradijs voor puzzelfans
Rusty Lake Paradise

Rusty Lake Paradise

€ 1,99

Reviewscore

8

De grimmige avonturenserie Rusty Lake keert terug met misschien wel het meest sombere en griezelige deel in de reeks. Wij leggen uit waarom puzzelfans Rusty Lake Paradise niet mogen missen.

Lees verder na de advertentie.

Rusty Lake Paradise: grimmiger dan ooit

Fans van point-and-click avonturengames zijn waarschijnlijk al bekend met het fenomeen Rusty Lake. Deze in Nederland gemaakte spellenreeks heeft al jaren een enthousiaste groep fans. Dat is vooral te danken aan het mysterieuze verhaal dat de puzzels met elkaar verbindt.

Rusty Lake Paradise

Op zichzelf zijn de puzzels die Rusty Lake Paradise op je afvuurt al vermakelijk, maar het grimmige verhaal over een eiland waar jij op zoek gaat naar de doodsoorzaak van je moeder houdt je pas echt vast. Zij overleed op mysterieuze wijze, en sindsdien wordt het eiland waar je familie woont geteisterd door tien plagen.

Kijk om je heen

Deze tien plagen los je op door vooral goed naar je spelomgeving te kijken. Het handgetekende eiland zit vol met geheimen, die je pas ontdekt als je de juiste handelingen uitvoert. Zo los je het ene moment een puzzel op door een kikker in de juiste volgorde over lelies te laten springen, en verzamel je een minuut later weer meerdere voorwerpen uit de wereld om een vishengel in elkaar te zetten.

Paradise zit zo in elkaar dat je jezelf in het begin altijd afvraagt wat het spel nu in hemelsnaam weer van je verwacht. Pas na logisch nadenken of het van pixel tot pixel onderzoeken van je scherm kom je er achter hoe je die poort openkrijgt, of waar je die sleutel voor het slot vandaan gaat halen. Zo kan de game je zonder het hardop te zeggen toch een duidelijke richting geven, en dat is best knap.

Rusty Lake Paradise

Het verhaal zullen we hier verder niet verklappen, maar het past weer perfect in de stijl die de Rusty Lake-games zich deel voor deel steeds meer eigen heeft gemaakt. Een mooie bijkomstigheid is dat het volledige spel de Nederlandse taal ondersteunt. Je kunt de game voor een eenmalige aankoopprijs van 3,49 euro uit de App Store plukken. Hiervoor krijg je de volledige game, zonder in-app aankopen of uitbreidingen die je nog los moet aanschaffen.

Een compleet product

Dat maakt van Rusty Lake Paradise wederom een mooi compleet product voor zowel je iPhone als iPad. Hoewel de getekende wereld en puzzels prima uit de verf komen op een iPhone, raden we het aan om de game op het grotere scherm van een iPad te spelen. Ongeacht welk apparaat je kiest: met Rusty Lake Paradise is bij ons weer menig treinrit voorbij gevlogen.

→ Download Rusty Lake Paradise in de App Store (€3,49)

Rusty Lake Paradise

Rusty Lake

€ 1,99 via App Store

Lees ook onze andere Rusty Lake reviews

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu