RunKeeper werkt nu samen met Apple’s Gezondheid-app
Wouter Nijsen

Runkeeper is van een update voorzien, waardoor de populaire sport-app nu samenwerkt met Apple’s Gezondheid-app. Al je activiteiten uit Runkeeper worden desgewenst automatisch overgeheveld naar Gezondheid.

Samenwerking met Gezondheid-app

RunKeeper updateDe RunKeeper update zorgt er voor dat de applicatie nu samenwerkt met de Gezondheid-app, die sinds de release van iOS 8 standaard op elk Apple-toestel is te vinden. Hierdoor is het nu mogelijk om je hardloopstatistieken over te hevelen naar de Gezondheid-app, alsmede algemene zaken als je lengte en gewicht. De Gezondheid-app van Apple dient als verzamelplaats voor al je sport- en fitnessactiviteiten, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je statistieken.

Ook voegt de RunKeeper update een nieuwe schakelaar toe die handig is wanneer je veel indoor sport. Hiermee moet het een stuk makkelijker zijn om tussen de ingebouwde stopwatch en de gps-modus te switchen. RunKeeper werkt al langer samen met een aantal gezondheidsdiensten, zoals de populaire Sleep Cycle-app en sommige Fitbit-apparaten. De integratie in de Gezondheid-app is echter exclusief voor iOS 8-apparaten.

Meer over Runkeeper

Runkeeper is al jaren een begrip in de App Store en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt als sport- en fitnessassistent. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de app trainingsschema te maken, je hartslag te meten en na afloop van het sporten je prestaties te bekijken.

Zeker voor fanatieke hardlopers is Runkeeper onmisbaar. De app is gratis via de onderstaande link of in de App Store te downloaden. Zorg dat je voor de installatie over een apparaat met iOS 6 of hoger en minimaal 35,4MB aan opslagruimte beschikt.

Runkeeper - Sport-app met gps

FitnessKeeper, Inc.

9 (1193 reviews)
Gratis via App Store

Runkeeper - Sport-app met gps
Runkeeper - Sport-app met gps
Runkeeper - Sport-app met gps
Runkeeper - Sport-app met gps
Runkeeper - Sport-app met gps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.