RunKeeper: App voor de sportieve iPhone 3G gebruikers

Redactie
23 september 2008, 10:41
1 min leestijd

Waar Apple zelf het in samenwerking met Nike probeerde door de Nike+iPod uit te brengen komt RunKeeper met de eerste echte oplossing voor hardlopers en wielrenners: een GPS oplossing die snelheid en afgelegde route in kaart brengt na een hardloop sessie.

Daar waar de Nike iPod’s slechts een schatting maakte door de “stappen” te tellen, krijgt de gebruiker van RunKeeper na zijn hardloopsessie exact te zien waar hij heeft gelopen en in welk tempo. Naast dat er op de iPhone 3G zelf een samenvatting van de hardloop sessie valt te zien, biedt RunKeeper meer dan dat.

Via de website zelf kan de route in kaart worden gebracht en zo kan precies worden na gegaan welke route er gelopen is. Ook worden oudere sessies bewaart waardoor er interessante informatie over vooruitgang kan worden afgeleid. Ideaal voor de gebruiker die net begint met hardlopen en resultaten wilt zien die voor jezelf niet direct merkbaar zullen zijn, dit is immers vaak het punt waar de meeste af zullen haken.
Wanneer je echter ziet dat je over dezelfde route een snellere tijd loopt kan dit je de aanmoedigen om door te blijven gaan.

Officieel is RunKeeper alleen gemaakt voor de hardloper, maar volgens de FAQ werkt het ook op de fiets en in de auto. Dus ben je geïnteresseerd in een applicatie die je routes netjes in kaart brengt? Voor slechts $9.99/€7.99 heb je zo een vrij complete oplossing, waar andere oplossingen vaak meer dan het tienvoudige kosten. Door het gebruik van GPS helaas alleen beschikbaar voor Apple iPhone 3G gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

RunKeeper

[ad#sander]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's