De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

RuneScape Mobile nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Michel van 't Klaphek
17 juni 2021, 15:30
2 min leestijd
RuneScape Mobile nu beschikbaar voor iPhone en iPad
RuneScape

RuneScape

Gratis

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar de iconische pc-game RuneScape is vanaf nu speelbaar op de iPhone en iPad. Zo ga je aan de slag met RuneScape Mobile.

Lees verder na de advertentie.

RuneScape Mobile vanaf nu verkrijgbaar

Fabrikant Jagex heeft de mobiele versie van RuneScape uitgebracht. RuneScape Mobile is helemaal geoptimaliseerd om te spelen op relatief kleine schermen van smartphones en tablets. De mobiele versie van RuneScape is vanaf nu gratis te downloaden.

Een grote verrassing is de uitkomst niet. Jagex kondigde de game al in 2018 aan en inmiddels hebben bijna 2 miljoen zich ingeschreven voor de wachtlijst.

RuneScape - Out Now on Mobile | Google Play Store (EN)

Speel je RuneScape al op de computer? Dan kun je direct verder spelen op je iPhone of iPad. De game synchroniseert je persoonlijke gegevens op de achtergrond, waardoor het niet uitmaakt vanaf welk platform (computer, telefoon of tablet) je inlogt op je account.

Alle verhaallijnen, spelwerelden, opdrachten, personages en andere dingen die in de computerversie van het spel zitten, zijn ook aanwezig in de smartphone- en tableteditie.

De game is gratis te spelen, maar om alle mogelijkheden te ontgrendelen moet je RuneScape Premium nemen. Dit betaalde abonnement kost 9,49 euro per maand, maar je kunt het 7 dagen gratis uitproberen.

Comeback van een iconische game

RuneScape was rond 2010 heel populair onder pc-gamers. In het spel maak je een personage aan, waarna je deze sterker kunt maken door ervaringspunten te scoren. Deze verdien je door computergestuurde vijanden te verslaan, maar je kunt de zogeheten XP-punten ook verdienen door het op te nemen tegen menselijke tegenstanders.

Het spel is opgebouwd uit verschillende middeleeuwse fantasiewerelden. Je speelt de game samen met andere spelers, die allemaal in dezelfde werelden rondlopen en waarmee je bijvoorbeeld kunt chatten, spullen ruilen of vechten. Je kunt de game op je iPhone of iPad downloaden door op de oranje knop hieronder te drukken.

RuneScape

Jagex

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu