Rumble woordspel populair op de iPhone
Redactie

Het woordspel Rumble neemt snel toe in populariteit. Dit Nederlandstalige spel bestormt namelijk de ranglijsten van de App Store van meest gedownloadde apps op de iPhone. Het spel is een variant op het bekende Boggle. Daarbij moet je woorden maken door een lijntje te trekken over een speelveld van zestien letters.

Zo veel mogelijk punten scoren

Het is de bedoeling om met Rumble zo veel mogelijk punten te scoren binnen twee minuten. Daarna kun je een vriend uitdagen om een betere score dan jou neer te zetten. Als je een spelletje met een online tegenstander speelt, dan duurt het spel drie ronden. Beide spelers kunnen dus drie keer een kans benutten om de hoogste score te halen. Er komt elke ronde steeds een speelveld met zestien letters tevoorschijn. De totaalscore van de drie ronden bepaalt de winnaar van het woordspel Rumble.

Extra punten

Je kunt ook extra punten halen, zoals dat ook bij Wordfeud kan. De extra punten zijn herkenbaar aan de letters, waar linksboven een beschrijving staat, zoals DL, TL en DW. De beschrijving DW staat voor dubbele punten voor het woord. DL houdt in dat je dubbele letterpunten krijgt en TL geeft drievoudige letterpunten. De echte klapper maak je met TW, want dan krijg je driedubbele punten voor het woord. De kans om te winnen wordt groter als je vaak de letters met beschrijving gebruikt.

Het woordspel Rumble wordt gespeeld binnen een tijdslimiet, zodat je niet tussentijds kunt stoppen om later weer verder met het spel te gaan. Je kunt Rumble gratis downloaden op je iPhone.

 

Ruzzle (AppStore Link) Ruzzle
Ontwikkelaar: Mobile Access Group AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Ina

  Ik heb t volgende probleem met Rumble: wat ik ook probeer, ik kom niet ingelogd bij Rumble. T geeft steeds aan dat mijn gebruikersnaam en wachtwoord fout zijn, kan ook geen nieuwe aanvragen want dan krijg ik de melding: email adres onbekend.
  Is er een oplossing? Ik heb een iphone 3 GS.
  Alvast bedankt.

 • Ina

  Vorige bericht zat een fout in mijn emailadres!!!

 • Wvlieshout

  Rumble vind ik leuk

 • Brigitte

  Ik heb hetzelfde probleem als wat Ina schrijft

 • Brigitte

  Hoop trouwens op een oplossing. Ik heb een 4S

 • MoniqueB

  Zo kan ik geen vrienden vinden…de een vind ie wel,en anderen weer niet.Wie weet wat te doen? Speel via Samsung Galaxy Note

 • Kijk op http://www.rumble-woorden.nl/ voor informatie, woordenlijsten, tips, voor- en nadelen en een poll over het nieuwe woordspel Rumble. Alvast bedankt!!

 • Rumble gaat verder onder de naam Ruzzle!!

  Rumble heeft een nieuwe naam: Ruzzle! Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Rumble blijft precies dezelfde game als voorheen.

  Kijk voor meer informatie op: http://www.rumble-woorden.nl/woordspel-app-rumble-verandert-naam-naar-ruzzle.htm

 • IlonaB

  Ik heb de app gisteren geinstalleerd via de App-store en nadat ik 1 spel heb gespeeld met een collega en ik op mijn HTC Desire op het huisjesicoontje klikte en daarna weer de app Ruzzle open is alles verdwenen en ik kan het ook niet meer vinden.
  Onder het kopje “begin niet spel” is het leeg terwijl er eerst wel een lijstje stond.
  Bij Wordfeud kan ik tussentijds wel ff wat anders doen en daarna weer openen dan zie ik precies waar ik gebleven ben.
  Kunnen je me helpen want ik vind het wel een leuk spel??
  Ik heb al van alles geprobeerd zonder resultaat.