Rumble woordspel populair op de iPhone
Redactie

Het woordspel Rumble neemt snel toe in populariteit. Dit Nederlandstalige spel bestormt namelijk de ranglijsten van de App Store van meest gedownloadde apps op de iPhone. Het spel is een variant op het bekende Boggle. Daarbij moet je woorden maken door een lijntje te trekken over een speelveld van zestien letters.

Zo veel mogelijk punten scoren

Het is de bedoeling om met Rumble zo veel mogelijk punten te scoren binnen twee minuten. Daarna kun je een vriend uitdagen om een betere score dan jou neer te zetten. Als je een spelletje met een online tegenstander speelt, dan duurt het spel drie ronden. Beide spelers kunnen dus drie keer een kans benutten om de hoogste score te halen. Er komt elke ronde steeds een speelveld met zestien letters tevoorschijn. De totaalscore van de drie ronden bepaalt de winnaar van het woordspel Rumble.

Extra punten

Je kunt ook extra punten halen, zoals dat ook bij Wordfeud kan. De extra punten zijn herkenbaar aan de letters, waar linksboven een beschrijving staat, zoals DL, TL en DW. De beschrijving DW staat voor dubbele punten voor het woord. DL houdt in dat je dubbele letterpunten krijgt en TL geeft drievoudige letterpunten. De echte klapper maak je met TW, want dan krijg je driedubbele punten voor het woord. De kans om te winnen wordt groter als je vaak de letters met beschrijving gebruikt.

Het woordspel Rumble wordt gespeeld binnen een tijdslimiet, zodat je niet tussentijds kunt stoppen om later weer verder met het spel te gaan. Je kunt Rumble gratis downloaden op je iPhone.

 

Ruzzle (AppStore Link) Ruzzle
Ontwikkelaar: Mobile Access Group AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.