Speel de eerste Apple Watch-games alvast gratis op de iPhone

Rutger Otto
14 april 2015, 10:09
2 min leestijd
Speel de eerste Apple Watch-games alvast gratis op de iPhone

Rules! is het eerste spelletje dat voor de Apple Watch beschikbaar komt. Kun je niet wachten, dan is hij nu alvast te downloaden voor de iPhone. Later kan je hem dan gewoon op de Watch spelen.

Lees verder na de advertentie.

Rules! voor iOS

Ter promotie van de Apple Watch, die inmiddels in verschillende landen te bestellen is, heeft Apple het spel Rules! alvast gratis beschikbaar gesteld om te downloaden. Daarvoor heb je de officiële App Store-app nodig. Ga vervolgens naar Uitgelicht en scroll naar beneden tot de banner ziet met ‘Download Rules! gratis’. Vervolgens tik je in het volgende scherm op een groene knop onderin beeld en kies je voor ‘Wissel in’ op het scherm erna.

Rules! stond al een tijdje als iOS-app in de App Store voor 2,99 euro, maar is nu gratis. Als je hem nu downloadt, kun je hem straks koppelen aan je Apple Watch, zodat je alvast iets hebt om op de smartwatch te spelen.

Puzzelen

Het spel is erg simpel en werkt daarom waarschijnlijk vrij goed op het kleine scherm van de Apple Watch. In Rules! is het de bedoeling dat je blokjes wegspeelt door erop te tikken. Elk blokje heeft een cijfer en een gekleurd personage. Je tikt ze vervolgens zo snel mogelijk weg, het hoogste cijfer eerst. Steeds krijg je een extra opdracht om het moeilijker te maken, bijvoorbeeld door eerst groene monsters weg te tikken om daarna de rest op volgorde weg te spelen, of door alleen oneven cijfers te tikken. De regels moet je zelf onthouden.

De app is gratis te downloaden tot 10 mei. Hij is dan ook te spelen op iPad en iPod touch. Op de Apple Watch zal de game een stuk kleiner van opzet zijn. In plaats van zestien blokjes op het scherm, zie je er dan maar vier. Dat maakt het een stukje makkelijker, maar Rules! om de pols is dan ook bedoeld als ‘een mini hersentraining’, schrijft ontwikkelaar TheCodingMonkeys.

Lees meer nieuws over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen