Ruitenradar geeft mobiele krabmeldingen
Redactie

Alhoewel het winterweer al bijna voorbij is, heeft Autotaalglas een applicatie in de App Store gezet die inspeelt op de koude dagen. De applicatie geeft een push-berichtje als je de ramen van je auto moet krabben. Hierdoor kom je er niet op het laatste moment achter dat je nog tijd moet besteden aan het krabben van je ramen.

Push-berichten instellen

Als je de applicatie hebt gedownload, krijg je niet direct push-berichten als het gevroren heeft. Je moet deze zogenaamde ‘Krabmeldingen’ eerst instellen. Deze extra handeling voorkomt dat je onnodige berichtjes ontvangt. Je wilt op je vrije dag bijvoorbeeld niet om acht uur gewekt worden door de applicatie als het die nacht gevroren heeft.

Tips om glasschade te voorkomen

De applicatie ‘Ruitradar’ is ontwikkeld in opdracht van Autotaalglas. Er zit dus een commerciële gedachten achter de dienst. De applicatie geeft bijvoorbeeld tips om schade aan de autoruiten te voorkomen. Als je toch een sterretje in je voorruit ziet, kan je vanuit de applicatie gelijk naar Autotaalglas bellen om een afspraak te maken voor de reparatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.