RTL Z brengt zakelijke nieuws-app uit voor iOS

Gijs Ettes
13 oktober 2015, 12:49
2 min leestijd
RTL Z brengt zakelijke nieuws-app uit voor iOS
RTL Z

RTL Z

Gratis

Reviewscore

8

De zakelijke nieuwszender RTL Z heeft de eerste versie van zijn iOS-app uitgebracht in de App Store. Met de app blijf je op de hoogte van financieel-economisch nieuws, maar kun je ook meer te weten komen over bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met de app van RTL Z

Vanuit het startscherm van de app zie je direct de belangrijkste berichten en de beste achtergronden van de website van RTL Z. Artikelen worden snel en overzichtelijk ingeladen en zijn prettig leesbaar dankzij de afwezigheid van afleidende elementen. Door van links naar rechts swipen kun je wisselen tussen de verschillende onderwerpen. Naast algemeen en financieel nieuws is er ook ruimte voor Tech, Lifestyle en Opinie. Door het beeld even naar onder te trekken, ververs je de pagina om nieuwe berichten te zien. De RTL Z-app kan echter ook pushmeldingen sturen voor breaking news.

De app heeft een dashboard dat je tevoorschijn tovert door op de menuknop linksboven te tikken. Hier zie je het actuele weerbericht, files en de stand van de AEX index. Helaas kun je er niet op klikken voor meer informatie. Eronder vind je de verschillende secties van de app en recente uitzendingen, die je kunt terugkijken. De kwaliteit van de video’s is goed genoeg voor het schermpje van je iPhone en ze laden snel in.

Tot slot kun je via ‘Mijn Instellingen’ pushmeldingen aan- of uitzetten en je aanmelden voor RTL Z om zo je updates en herinneringen aan te passen. Het is echter niet verplicht om je aan te melden om van de nieuws-app gebruik te maken.

RTL Z-app downloaden

De RTL Z-app is een redelijk eenvoudige applicatie die zijn werk goed doet. De app is gratis te downloaden in de App Store en vereist 21,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 7.1+. Vooralsnog is hij alleen geoptimaliseerd voor de iPhone. Er verschijnt ook een versie voor Android.

RTL Z

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

RTL Z
RTL Z
RTL Z
RTL Z
RTL Z
RTL Z
RTL Z
RTL Z
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu