RTL XL Chromecast-ondersteuning nu gratis voor iedereen

Wouter Nijsen
28 januari 2016, 19:04
2 min leestijd
RTL XL Chromecast-ondersteuning nu gratis voor iedereen
RTL XL

RTL XL

Gratis

Reviewscore

8

De RTL XL-app voor iOS heeft een update gekregen en die maakt het voor alle gebruikers mogelijk om beelden naar de Chromecast te sturen. Ook is de zoekfunctie aangepast.

Lees verder na de advertentie.

RTL XL Chromecast-ondersteuning

Het was al langer mogelijk om de RTL XL-app met een Chromecast te gebruiken, maar alleen voor mensen met een Premium-abonnement. Dit is niet langer het geval, aangezien de laatste update de Chromecast-ondersteuning voor iedereen beschikbaar maakt. Ook gratis gebruikers kunnen voortaan dus Nederlandse televisieprogramma’s naar een televisie streamen. Hiervoor hoef je alleen op het bekende Chromecast-icoontje in het afspeelscherm te tikken. Wel worden voor en tijdens het spelen advertenties getoond. Die worden niet op je televisie afgespeeld, maar op je iPhone of iPad.

Daarnaast is de zoekfunctie van RTL XL iets aangepast. De app toont voortaan een lange lijst met alle beschikbare televisieprogramma’s, wat het zoeken naar een specifiek programma makkelijker moet maken. Ook onthoudt de app waar je in een aflevering bent gebleven en kun je snel naar een bepaalde scene springen. Dat eerste is handig, omdat de functie ook werkt als je niet bent ingelogd.

In oktober vorig jaar kreeg de RTL XL-app een grondige make-over. Naast een nieuw app-icoontje ging het uiterlijk van de applicatie volledig op de schop. De huisstijl oogt door het gebruik van de kleur wit overzichtelijker dan voorheen en het hamburgermenu is vervangen door drie aparte pagina’s (Gemist, Home en Vooruit). De Gemist-pagina toont uitzendingen van vandaag, gisteren of eergisteren, en het Vooruit-tabblad is bedoeld voor gebruikers met een Premium-abonnement. Zij kunnen programma’s hier alvast vooruitkijken.

RTL XL voor iOS downloaden

De nieuwste versie van de RTL XL-app is gratis via onderstaande link te downloaden. De applicatie werkt op zowel de iPhone als iPad en is 133MB groot. Voor de installatie dien je tevens over iOS 8 of nieuwer te beschikken.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu