RTL XL-app krijgt nieuw design en Chromecast-ondersteuning

1 oktober 2015, 15:33
2 min leestijd
RTL XL-app krijgt nieuw design en Chromecast-ondersteuning
RTL XL

RTL XL

Gratis

Reviewscore

7,5

RTL XL heeft een grondige make-over ondergaan. De dienst waarmee je online programma’s terug kan kijken is voorzien van een nieuw logo en design. Tegelijkertijd is de RTL XL-app aangepakt.

Lees verder na de advertentie.

Met de app van RTL XL is het mogelijk om zowel gratis als tegen betaling gemiste programma’s terug te kijken of uitzendingen te herhalen. Voorheen was de huisstijl niets om over naar huis te schrijven, maar gelukkig heeft deze een opknapbeurt gekregen. De nieuwe stijl oogt fris, wit en overzichtelijk. Het nieuwe logo ietwat aan de fleurige kant. Daarnaast is het beeld geoptimaliseerd voor de groter wordende schermen van de iPhone 6 (Plus) en iPhone 6S (Plus).

Geen menu meer

Het vertrouwde hamburgermenu in de linkerbovenhoek is niet meer. De app heeft namelijk helemaal geen menu meer, maar is ingedeeld in drie logische onderdelen: Gemist, Home en Vooruit. Om van het ene onderdeel in het andere onderdeel te gaan, hoef je slechts naar links en rechts te swipen. Daarnaast bevinden zich in de rechteronder- en bovenhoek nu een naar boven en naar beneden functie op de Home-pagina. Op de Gemist-pagina kun je met deze knop kiezen of je uitzendingen wilt zien van vandaag, gisteren of eergisteren.

rtl xl

Chromecast-ondersteuning

Aan de Vooruit-weergave heb je alleen iets als je een Premium-abonnement hebt. Om deze af te sluiten tik je weer op de knop rechtsonder, die nu is veranderd in een XL-button. Het abonnement is af te sluiten met jouw iTunes-account en je betaalt hiervoor 4,99 euro per maand. Opvallend is dat een abonnement via de website van RTL XL slechts 3,99 euro per maand kost. Waar het prijsverschil door wordt veroorzaakt is onbekend.

AirPlay werd al langere tijd ondersteund door de app en nu is het ook mogelijk om via Chromecast uitzendingen terug te kijken op je televisiescherm met de RTL XL-app. Deze is nu in de App Store te verkrijgen voor iOS 7 en hoger. Daarnaast is 94,3MB aan vrije opslagruimte vereist.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

RTL XL
RTL XL
RTL XL
RTL XL
RTL XL
RTL XL
RTL XL
RTL XL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu