RTL Nieuws app toont het nieuws terwijl het gebeurt

Roel van Hout
5 juni 2013, 11:40
1 min leestijd
RTL Nieuws app toont het nieuws terwijl het gebeurt

Nieuwsproducenten blijven hun apps veranderen en verbeteren in de strijd om die felbegeerde plek op het scherm van jouw iPhone. In de laatste update voor de RTL Nieuws app voegt RTL de ‘Nieuwswall’ toe.

RTL NieuwsDeze ‘Nieuwswall’ maakt onderdeel uit van de nieuwe manier waarop RTL het nieuws wil aanbieden. Nieuws gaat 24 uur per dag door, en dus vindt RTL dat er niet meer gewacht hoeft te worden tot een verhaal af is, en de presentator het kort voorleest: tussendoor hebben de RTL-journalisten ook genoeg te melden. In de app vertaalt zich dat in een onophoudelijk overzicht van tekst, beeld, tweets, columns (en reclame, RTL blijft een commerciële zender).

Aan de hand van het menu is het mogelijk om voor te sorteren op type nieuws: laatste nieuws, top nieuws, sport, weer en verkeer. Ook kun je een bepaalde aanbieder uitkiezen: RTL heeft namelijk behoorlijk wat programma’s onder de paraplu. Zo kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor RTL Boulevard, RTL Z en Editie NL.

RTL Nieuws app is wel even wennen

Het doet, zeker in het begin, behoorlijk onoverzichtelijk aan. Ondanks de overzichtelijke layout met veel grijze en gele vlakken, is even een minuutje koppensnellen er niet meer bij. De opdracht die RTL zichzelf stelt is dan ook geen eenvoudige: nieuws terwijl het gebeurt volgen is al lastiger, laat staan dit in één eenduidig (en duidelijk als RTL herkenbaar) overzicht aan de lezer aanbieden. Het is, met andere woorden, een totaal andere manier van nieuwsconsumptie: niet langer wacht je tot je het nieuws hapklaar krijgt voorgeschoteld.

Lees verder na de advertentie.

[app 586030236][appimg 586030236]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's