Rovio kondigt Angry Birds Star Wars 2 aan

De afbeelding die Rovio voor het weekend vrijgaf liet al weinig te raden over, maar de Finse ontwikkelaar heeft het vandaag bevestigd: Angry Birds Star Wars 2 komt eraan.

Eerder stuurde Rovio al een plaatje rond van een jonge Anakin Skywalker-vogel, daarmee hintend naar de recentere Star Wars-trilogie. Het spel moet op 19 september in de winkels liggen.

Qua opzet is het spel grotendeels ongewijzigd: nog steeds zul je met de boze vogels, uiteraard verkleed als Star Wars-personages, bouwwerken vol varkens moeten vernietigen. Daarbij hebben de vogels speciale krachten die perfect in het thema passen. Zo is in onderstaande trailer onder meer een Darth Maul-vogel met dubbel lichtzwaard te zien.

Angry Birds Star Wars 2 maakt gebruik van fysiek speelgoed

 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuw is dat je zelf kunt kiezen welke vogels je in welk level gebruikt. Je maakt daarvoor gebruik van zogenoemde ‘Telepods’, gemaakt door speelgoedfabrikant Hasbro. Door deze op je scherm te zetten transporteer je het betreffende personage naar een level.

Angry Birds Star Wars 2

Die mogelijkheid is zeer welkom, maar lijkt eveneens een prijzige aangelegenheid te worden. Het is dan ook te hopen dat het spel ook zonder de Telepods, die in de betere speelgoedwinkel te koop zullen zijn, kan worden gespeeld.

Het spel verschijnt op 19 september. Heb je zin gekregen om voor die tijd alvast in de stemming te komen? Dat komt goed uit, want deze week is Angry Birds Star Wars (deel 1) de gratis App van de week. Download ‘m in de App Store!

Angry Birds Star Wars

Rovio Entertainment Oyj

7 (30 reviews)
Gratis via App Store
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars

Via: 9to5Mac

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.