Rustgevende puzzelgame Rop is de gratis App van de Week

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 13:58
2 min leestijd
Rustgevende puzzelgame Rop is de gratis App van de Week
rop

rop

€ 1,19

Reviewscore

7,5

Apple heeft ook deze week een game gekozen die je tot aankomende donderdag gratis kunt downloaden. Ditmaal is Rop, een rustgevend puzzelspel met een toffe stijl.

Lees verder na de advertentie.

Puzzelen met touw

Rop is een interessante puzzelgame die enkele maanden geleden in de App Store verscheen, maar nooit is opgepikt door het grote publiek. En dat is jammer, want het is een opvallend onderhoudend en uitdagend spel om te spelen. In Rop is het de bedoeling om met een touw een vorm te na te maken. Die zie je in elk level bovenin het scherm. Daaronder zie je een raster en het touw waarmee je speelt. Het touw kun je in het raster verplaatsen door de ‘knopen’ te verslepen. Al puzzelend is het de bedoeling om met het touw zo de vorm te kopiëren.

Uiteraard is dit in het begin makkelijk, maar vrij vlot worden de levels steeds gecompliceerder doordat het touw langer wordt en meerdere knopen heeft. In totaal zijn er ongeveer 200 levels om je in vast te bijten, die garant staan voor urenlang spelplezier. Ben je door alle levels heen, dan kun je middels een in-app aankoop nieuwe pakketten met puzzels vrijkopen. Die kosten 99 eurocent per stuk.

Rop gebruikt een simpel spelprincipe, maar dat maakt de game niet minder leuk. Naast de uitdagende levels valt het spelletje ook op vanwege de stijl, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de kleuren zwart en wit. Dit gecombineerd met de rustgevende soundtrack maakt Rop een bijzondere game voor de iPhone en iPad. Ook is er geen tijdsdruk aanwezig, zodat je de puzzels in je eigen tempo kunt oplossen.

Rop voor iOS downloaden

Als gezegd is Rop is tot volgende week donderdag gratis te downloaden. Hierna betaal je de oorspronkelijke prijs van 0,99 euro. Voor de installatie van de game heb je 19MB aan vrije opslagruimte en iOS 6 of hoger nodig.

rop

gamebra.in

€ 1,19 via App Store

rop
rop
rop
rop
rop
rop
rop
rop
rop
rop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu