Rooster VU: Roosters voor de Vrije Universiteit

Sinds vandaag staat de applicatie ‘Rooster Vu’ in de App Store. Met deze applicatie kunnen studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam via hun iDevice roosters raadplegen. Voorheen was dit altijd erg lastig, want men moet altijd eerst een formulier invullen op de rooster-website om het rooster te kunnen opvragen. De applicatie neemt het invullen van het formulier uit handen, en vormt het rooster om naar een mobiele weergave.

Favoriete studies

‘Rooster VU’ is erg makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar je studies toe te voegen aan de applicatie. Dit doe je door via het plusteken een keuze te maken uit de hele lange lijst met studies die de Vrije Universiteit aanbiedt. Nadat je dit gedaan hebt, kan je direct je roosters opvragen door op je studie te tikken.

Concurrentie is niet actueel

Het idee van ‘Rooster VU’ is niet origineel, want sinds enkele maanden staat ook ‘VU Rooster’ in de App Store. De laatstgenoemde app ziet er beter uit, maar is niet actueel. Hierdoor komt het vaak voor dat lokalen en tijden niet gewijzigd worden. Dit is erg vervelend als je bij aankomst op de universiteit merkt dat je 3 uur langer had kunnen uitslapen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.