Rollercoaster Tycoon Classic brengt klassieke pretparksim naar iPhone en iPad

Lars Paijmans
22 december 2016, 12:21
2 min leestijd
Rollercoaster Tycoon Classic brengt klassieke pretparksim naar iPhone en iPad
RollerCoaster Tycoon® Classic

RollerCoaster Tycoon® Classic

€ 6,99

Reviewscore

8

Atari geeft ons vandaag een flinke dosis nostalgie met RollerCoaster Tycoon Classic. De klassieke pretparkbouw-game komt naar de iPhone en iPad en ziet er precies zo uit als toen je de games vroeger speelde.

Lees verder na de advertentie.

RollerCoaster Tycoon Classic brengt klassieker naar iOS

Atari heeft met RollerCoaster Tycoon Classic de eerste twee RollerCoaster-games gebundeld en opnieuw gemaakt voor iOS en Android. De grafische stijl uit 1999 en 2002 is in ieder geval ongewijzigd gebleven. Naast de beelden zijn ook het geluid en de gameplay identiek aan de twee klassiekers.

In deze RollerCoaster Tycoon staan er 95 uitdagingen op je te wachten. Hierin bouw je zelf een pretpark, stel je handmatig achtbanen samen en probeer je zoveel mogelijk bezoekers tevreden te houden. Er staan tal van verschillende bouwwerken tot je beschikking, van simpele draaimolens tot misselijkmakende achtbanen.

Als je de game eenmaal aangeschaft hebt, zitten er geen extra functies meer verstopt achter in-app aankopen. Atari vraagt alleen extra geld als je ook de uitbreidingen voor RollerCoaster Tycoon Classic aan wil schaffen. Ook is er een extra Toolkit te koop waarmee je zelf parken kunt maken en deze kunt delen met andere spelers. Mocht je nog ergens een opgeslagen park van de originele PC game op je harde schijf hebben staan, dan kun je die op deze manier ook aan de Classic-game toevoegen.

Atari lijkt zijn lesje dus geleerd te hebben als het op microtransacties aankomt. Eerdere RollerCoaster Tycoon-games voor iOS kregen namelijk een flinke stroom klachten over zich heen door het grote aantal kleinere aankopen dat je moest doen om de game goed te kunnen spelen.

RollerCoaster Tycoon Classic downloaden

RollerCoaster Tycoon Classic is nu beschikbaar in de App Store voor €5,99. Zeker als je de originele games destijds gespeeld hebt, is dit een leuke manier om ze nogmaals te beleven. Al was het maar om de klassieke menu’s en graphics op je iPhone en iPad tot leven te zien komen.

RollerCoaster Tycoon® Classic

Atari

€ 6,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu