Daar is-ie dan: Rollercoaster Tycoon 4 voor de iPhone en iPad!
Gijs Ettes

Het heeft even geduurd, maar vandaag werden we eindelijk verrast met Rollercoaster Tycoon 4 voor de iPhone en iPad. Het spel kost 2,69 euro, maar bevat ook in-app aankopen waarmee de timers in het spel versneld kunnen worden. Daarnaast heeft uitgever Atari het spel voorzien van sociale elementen.

Het startbedrag dat je krijgt voor het bouwen van je pretpark staat volgens Atari gelijk aan 5 dollar in echt geld. Veel gebruikers zijn echter niet te spreken over het feit dat het nodig is om extra geld uit te geven aan tickets om de bouw van bijvoorbeeld achtbanen te versnellen. Andere gebruikers betogen dat in-app aankopen noodzakelijk zijn, omdat het spel anders aanzienlijk duurder zou zijn.

Bouw het pretpark van je dromen

Als je je over de in-app aankopen heen zet, is er echter genoeg fun te beleven in Rollercoaster Tycoon 4. De game bevat 20 achtbanen die je zo kunt plaatsen, maar veel leuker is het om je eigen attracties samen te stellen. Er zijn ruim 50 bouwwerken, waaronder restaurants, hotels en fonteinen om je park naar wens in te richten. En hoe beter het park, des te meer bezoekers en inkomsten.

Middels leaderboards kun je jouw prestaties vergelijken met die van andere spelers. Daarnaast is het mogelijk om je Facebook-vrienden berichten en cadeaus te sturen en blauwdrukken van jouw tofste achtbaan. De sociale koppeling is niet noodzakelijk, maar maakt de game net wat dynamischer.

Rollercoaster Tycoon 4 downloaden

Rollercoaster Tycoon 4 voor iOS is te downloaden via onderstaande link en werkt met elke iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of nieuwer.

RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™

Atari

8,0 (2 reviews)
Gratis via App Store

RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™
RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™
RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™
RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™
RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.