Atari komt met ‘gratis’ Rollercoaster Tycoon 4 Mobile voor iPhone en iPad
Wouter Nijsen

Onze gebeden zijn verhoord: er komt een Rollercoaster Tycoon-game exclusief voor de smartphones en tablets. Dat heeft uitgever Atari vannacht bekendgemaakt via een screenshot op Facebook. Het gaat vermoedelijk om een free-to-play game, wat betekent dat het spel gebruik maakt van in-app aankopen.

Rollercoaster Tycoon 4 MobileRollercoaster Tycoon 4 Mobile, zoals het nieuwe deel voluit heeft, verschijnt op de iPhone en de iPad. Op de beelden is te zien dat je kunt betalen met echt geld, waarmee je waarschijnlijk sneller nieuwe attracties kunt plaatsen. Pomp je liever niet je zuurverdiende centen in de game, dan kan dat ook, alleen dan duurt het allemaal wat langer.

Zo werkt het tenminste bij free-to-play titels als Dungeon Keeper en Hay Day. Om die reden zijn veel liefhebbers van Rollercoaster Tycoon kwaad op Atari. Zij hadden liever een game gezien waarbij je vooraf een vast bedrag voor moest betalen. “Een serie voorgoed verpest” en “Grootste teleurstelling van 2014″ zijn enkele reacties op het nieuwe verdienmodel.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile in beeld

Achtbanen bouwen en pretparken beheren

Rollercoaster Tycoon 4 MobileEr is nog weinig bekend over het nieuwe deel. Naar verluidt borduurt het voort op het fundamentele aspect van de vorige delen. In de serie beheren spelers een pretpark, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het bouwen en onderhouden van verschillende attracties.

De pretparkbeheerder moet daarnaast zorgen voor voldoende eet-en drinkkraampjes en voor genoeg voorzieningen. Ook moet je denken aan flora en fauna en aan aantrekkelijke prijzen. Ook het ontwerpen van achtbanen is, getuige de trailer, aanwezig in Rollercoaster Tycoon 4 Mobile. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhone games!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.