De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Rollercoaster Tycoon 4 toch niet gratis, verschijnt deze lente voor iOS

Wouter Nijsen
18 maart 2014, 20:48
2 min leestijd
Rollercoaster Tycoon 4 toch niet gratis, verschijnt deze lente voor iOS

Atari kondigde begin deze week Rollercoaster Tycoon 4 Mobile aan voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel, dat ontwikkeld wordt door iOS-gameontwikkelaar On5, zal in de lente verschijnen in de App Store voor drie dollar.

Lees verder na de advertentie.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Dat laat Atari dinsdag weten. Met deze officiële aankondiging spreken ze de berichten tegen dat het officiële vierde deel uit de Rollercoaster-franchise een free-to-play game wordt.

De eerste vrijgegeven beelden duiden op de aanwezigheid van microtransacties, die gebruikelijk zijn voor het free-to-play genre. Daardoor waren critici in de veronderstelling dat Atari het spel gratis zou gaan aanbieden in de App Store.

Rollercoaster Tycoon 4 bevat in totaal twintig achtbanen en tal van nieuwe attracties waarmee je je pretpark kunt vullen. In de onthullingstrailer wordt duidelijk dat de game afwijkt van het concept dat in de eerste drie Rollercoaster Tycoon-games gebruikt is.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile in beeld

Er is nu namelijk sprake van een balk voor ervaringspunten; vermoedelijk kunnen spelers in niveau stijgen naarmate ze goede prestaties leveren. Het plusje naast de hoeveelheid geld dat de speler nog over heeft, verwijst mogelijk naar in-app verkopen. Door dat plusje dachten de media dat Rollercoaster Tycoon 4 een free-to-play game zou worden.

De kleurrijke simulatiegame, die weer terugkeert naar het isometrische perspectief kent volledige Facebook-integratie. Spelers kunnen op deze manier hun prestaties en ervaringen in de game vlug met elkaar delen.

Pretparken bezoeken van vrienden

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Daarnaast wordt het mogelijk om complete pretparken met elkaar te delen en om parken van vrienden via Facebook te bezoeken. Een functie die vergelijkbaar is met die uit Hay Day, waar spelers elkaars boerderijen kunnen bezoeken.

Rollercoaster Tycoon 4 is de eerste game uit de Rollercoaster-franchise die naar de smartphones en tablets van Apple komt. In de serie beheren spelers een pretpark, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het bouwen en onderhouden van verschillende attracties.

Veel critici zijn bang dat de iOS-game hetzelfde pad gaat bewandelen als de mobiele versie van Dungeon Keeper, onder andere vanwege het overmatig gebruik van microtransacties.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhone games!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen