Waarom RollerCoaster Tycoon 3 de leukste pretpark-sim voor iOS is

Rutger Otto
13 augustus 2015, 14:02
2 min leestijd
Waarom RollerCoaster Tycoon 3 de leukste pretpark-sim voor iOS is
RollerCoaster Tycoon® 3

RollerCoaster Tycoon® 3

€ 5,99

Reviewscore

7

RollerCoaster Tycoon 3 is verrassend gelanceerd in de App Store. Dat lijkt wellicht vreemd, omdat RollerCoaster Tycoon 4 al een tijdje verkrijgbaar is. Toch is het goed nieuws voor mensen die graag een achtbaan bouwen.

Lees verder na de advertentie.

RollerCoaster Tycoon 3

RollerCoaster Tycoon 3 verscheen voor het eerst in 2004 op de pc. Het was de opvolger van twee zeer succesvolle RollerCoaster-delen en was voor het eerst helemaal in 3d. De game is nu overgezet naar iOS, zodat je hem op je iPhone of iPad kunt spelen.

1. Geen in-app aankopen

Een groot voordeel van RollerCoaster Tycoon 3 op iOS is dat je slechts eenmalig voor het spel hoeft te betalen. Dat kost 4,99 euro. Vervolgens krijg je een volledige game waar je in potentie uren en uren zoet mee kunt zijn. In-app aankopen zijn, in tegenstelling tot de nieuwere (speciaal voor mobiel gemaakte) game RollerCoaster Tycoon 4 helemaal verdwenen.

2. Net als vroeger

RollerCoaster Tycoon 3 staat na een dag al hoog in de lijst van betaalde apps. Niet zo vreemd, want veel mensen zijn met RollerCoaster-games opgegroeid. Voor hen zal het dan ook een feest van herkenning zijn. Je kunt je pretpark helemaal naar hartelust invullen. Gaandeweg speel je nieuwe attracties, kraampjes en andere dingen voor in het park vrij, die je kunt plaatsen waar je wil. Ook is het mogelijk zelf je achtbanen in elkaar te draaien.

3. Managen

Natuurlijk komt er wel wat meer bij kijken dan gewoon wat attracties weg te zetten en paadjes aan te leggen. Je bent de manager van een park en je moet dus zorgen dat er geld genoeg is, dat mensen tevreden zijn én dat je park groeit. Het gaat best wel ver, zo kun je toegangsprijzen van eetkraampjes en achtbanen verhogen en moet je mensen inhuren die het park bijhouden. Verder kun je als baas van het park natuurlijk alle details veranderen, zoals de kleuren en bediening van attracties.

4. Spelmodi

Zoals gezegd kun je uren bezig zijn met RollerCoaster Tycoon 3. Het spel biedt twee modi, namelijk een carrièremode en een zandbakmode. In de eerstgenoemde krijg je in totaal achttien parken voorgeschoteld die net zijn begonnen. Aan jou de taak om er een succes van te maken. Niet alle parken zijn direct beschikbaar, een aantal moet je vrijspelen. In zandbakmode kun je naar hartelust een eigen park van de grond af aan opbouwen.

rollercoaster tycoon 3

Minpuntjes

RollerCoaster Tycoon 3 is nog niet helemaal vrij van foutjes. Zo zijn in de menu’s enkele vakken leeg, waardoor je niet weet wat je precies kunt aanpassen. Daarnaast is niet alles naar het Nederlands vertaald. Ook is de besturing een beetje wennen, al gaat zo’n sim uitstekend met touchbediening. Verder draait de app alleen op nieuwere apparaten. De iPhone 5S en nieuwer wordt ondersteund, maar hoe groter het scherm, hoe beter je overzicht en des te minder je hoeft te priegelen. De versie op iPad wordt vanaf de iPad Air en iPad mini 2 ondersteund.

RollerCoaster Tycoon® 3

Frontier Developments Ltd

€ 5,99 via App Store

RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
RollerCoaster Tycoon® 3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu