Met Rocket op je Touch Bar zijn je favoriete apps binnen handbereik

28 november 2016, 15:15
1 min leestijd
Met Rocket op je Touch Bar zijn je favoriete apps binnen handbereik

De Touch Bar op de MacBook Pro biedt nieuwe opties voor veel vertrouwde functies. Rocket brengt het bekende Dock naar beneden en plaatst snelkoppelingen in het kleine schermpje.

Lees verder na de advertentie.

Rocket

Rocket verplaatst het Dock van je MacBook Pro naar je Touch Bar. Al je favoriete applicaties worden verplaatst van de onderkant van het scherm naar ónder je scherm. Daar staan kleine icoontjes die je met een druk op de snelkoppeling direct opent. Zo kun je bovendien gemakkelijk wisselen tussen verschillende applicaties.

Je kunt een bèta van Rocket gratis en voor niets downloaden via de site van de ontwikkelaar. Deze zegt Rocket de komende tijd uit te breiden met verschillende functies, zoals aanpasbare shortcuts voor folders en toetsenbordcombinaties en de mogelijkheid om applicaties af te sluiten.  Het is nog onbekend wanneer de definitieve versie van de app beschikbaar is.

Rocket

TouchSwitcher en de Touch Bar

De app is vergelijkbaar met TouchSwitcher, een applicatie die we onlangs al besproken. Het grote verschil is dat Rocket de hele Touch Bar vult, terwijl TouchSwitcher slechts in de rechterhoek wordt getoond. Ook kun je de app op elk moment openen als losstaande app, waardoor de positie van Rocket in de Touch Bar niet zomaar overgenomen wordt door andere applicaties.

De MacBook Pro (2016) wordt sinds eind deze maand verscheept naar steeds meer vroege bestellers. De grootste nieuwe feature van de laptop, die in oktober officieel onthuld werd, is de Touch Bar. Het is een kleine oledbalk boven je toetsenbord waar veelgebruikte functies getoond worden. Zo krijg je met Safari je favorieten te zien, terwijl Photoshop populaire bewerkingsopties toont. Daarnaast kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die alleen op de oledbalk getoond worden, zoals dus deze app.

Lees het laatste nieuws over MacBook Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu