De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze app streamt (live) concerten in virtual reality

Rutger Otto
31 mei 2016, 14:11
2 min leestijd
Deze app streamt (live) concerten in virtual reality

De app Rivet zendt optredens uit de Blue Note Jazz Club in New York uit in 360 graden. Die filmpjes kun je met een VR-bril bekijken als of je zelf in de zaal aanwezig bent.

Lees verder na de advertentie.

Rivet toont concerten in 360 graden

Waan je in een donker jazzcafé met Rivet, een nieuwe app voor iOS. Met de app kijk je naar optredens in de Blue Note Jazz Club in 360 graden. Dat doe je met een VR-bril waar je jouw iPhone in stopt of gewoon door de iPhone te bewegen om rond te kijken zonder headset.

Rivet is een startup met ambities. Een aantal maanden geleden postte het bedrijf al wat video’s op YouTube die vanuit de club zijn opgenomen. Op de computer kun je rondkijken door de muis te verslepen, maar met een iPhone en een headset zoals Google Cardboard zijn ze ook op die manier te zien – alsof je er daadwerkelijk bij bent. Hieronder zie je zo’n voorbeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=czxHJVQoZEA

iOS-app

Nu heeft Rivet een eigen app voor iOS. Daarmee kunnen gebruikers concerten vanuit de Blue Note Jazz Club in New York terugkijken of zelfs live streamen. In 360 graden dus. Het aanbod van de fraaie app is op dit moment nog vrij beperkt. Er staan vijf volledige shows op, waarvoor je per stuk rond de drie euro betaalt. Een preview is gratis.

Het moet ook maar net je smaak zijn, want de app biedt voornamelijk jazz, blues en hiphop. Momenteel zijn er optredens van Lee England Jr., Terence Blanchard en de Lou Donaldson Quartet te zien en horen. Bij Venues staat nu alleen nog de Blue Note Jazz Club, maar de makers hopen wel uit te breiden naar meerdere locaties.

Vooral interessant voor live-optredens

“Rivet’s missie is om de beleving van live en on-demand muziek op internet te veranderen”, staat er op de website. Deze app lijkt daarin een nieuwe stap. Overigens kun je zo’n concert vanuit één plek in de zaal bekijken. Voorste rij, op een tafeltje waar mensen aan zitten te drinken. Echt onderdeel van de zaal voel je je dan ook niet echt. Zin om naar achteren te kijken heeft het eveneens niet, want daar gebeurt vrij weinig.

Het is een meer interactieve manier om een concert te benaderen, maar of het per se iets toevoegt, is maar de vraag. In de (gratis) app vind je één nummer dat je zonder te betalen kunt testen. Bevalt het, dan zul je in de buidel moeten tasten om meer te zien. Qua aanbod stelt de app wat teleur, maar de visie is duidelijk. Vooral de manier om zo naar liveconcerten te kijken is een interessante.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu