Rithm: Snapchat met muziek

Roel van Hout
25 juli 2013, 9:15
1 min leestijd
Rithm: Snapchat met muziek

Fervente gebruikers van Snapchat zullen veel plezier gaan beleven aan Rithm. Met deze app kun je korte stukjes uit nummers naar contacten sturen. Eigenlijk gewoon Snapchat met muziek!

De gratis Rithm app vereist een account, maar zoals bij zoveel diensten kun je ook gewoon inloggen met je Twitter of Facebook-gegevens. Dat laatste is aan te raden, omdat je dan ook gelijk je contactpersonen in Rithm hebt staan – al kan je de app ook aan je adresboek koppelen.

snapchat met muziek

Lees verder na de advertentie.

Wat als eerste opvalt is het uiterlijk van de app: dat is ‘plat’, maar met veel doorzichtige vlakken en vensters: helemaal klaar voor iOS 7, dus. Om zelf een bericht te maken, tik je op de knop rechts bovenin het scherm. Vervolgens kun je op zoek naar een geschikt liedje: ofwel door te bladeren door de bibliotheek, ofwel door uit de populairste nummers te kiezen. Je kunt ook een liedje dat op de radio is ‘opnemen’, waarna Rithm als een soort Shazam het zal herkennen en opzoeken in de muziekbibliotheek.

Rithm: Snapchat met muziek mét beeldmateriaal

Als je een fragment van 30 seconden hebt gekozen, is het tijd voor de volgende stap: een emoji of een foto/video van jezelf toevoegen aan je bericht. Ten slotte kies je de gewenste contactpersoon, en zal je Rithm worden verstuurd. Als degene naar wie je een bericht stuurt de app nog niet gebruikt, ontvangt hij of zij een e-mail met je boodschap én een uitnodiging voor de app.

Al met al een zeer compleet én gratis pakket, dus probeer het zeker uit!

Categorie: Muziek

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's