Ridiculous Fishing: uitstekende Nederlandse game voor iPhone
Wouter Nijsen

De Nederlandse gamestudio Vlambeer heeft vandaag zijn nieuwe game voor de iPhone en iPad geïntroduceerd. In Ridiculous Fishing probeer je het vishaakje van je hengel zo diep mogelijk te laten zinken om zo veel mogelijk vissen omhoog te halen en ze vervolgens met een dikke shotgun af te knallen.

De originele game werd al in 2011 uitgebracht als browsergame onder de naam Radical Fishing, maar de opgepoetste iOS-versie beschikt over betere (pixelachtige) graphics en veel meer game-opties en biedt weer dezelfde verslavend leuke gameplay.

Ridiculous Fishing: vang vissen voor geld

Door de iPhone te kantelen kun je de vishaak zo diep mogelijk proberen te laten zinken. Als je tegen een vis aan komt, wordt de vislijn weer omhoog gehaald. Tijdens die tocht is het de bedoeling om zo veel mogelijk vissen aan je vishaak te verzamelen door je iPhone de gewenste kant op te kantelen.

De vissen die je uiteindelijk vangt en neerschiet, leveren een geldbedrag op. Met het verzamelde geld kun je speciale upgrades aanschaffen, zoals langere lijnen, een grotere shotgun of een kettingzaag die dwars door vissen heen boort om zo nog dieper de zee in te komen. Als je genoeg verschillende vissen hebt gevangen, mag je andere wateren gaan verkennen. Van Caribische koraalriffen tot de diepdonkere zee met de meest vreemde vissen.

Het draait bij Ridiculous Fishing daarmee niet om highscores, maar om de verschillende upgrades, bijbehorende speelstijl en gewoon heel veel jolig vermaak. Dat heeft een prijskaartje, maar dat is Ridiculous Fishing dubbel en dwars waard – en je steunt er ook nog eens een Nederlandse gamestudio mee.

 

[app 601831815][appimg 601831815]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.