Wees er snel bij: Ridge Racer Slipstream tijdelijk gratis voor iOS
Wouter Nijsen

Lang duurde het niet voor Ridge Racer Slipstream. De bekende racer, gebaseerd op het origineel op de PlayStation, verscheen in december in de App Store en is nu alweer uitgeroepen tot App van de Week. Dat betekent dat het spel tijdelijk gratis te downloaden is voor de iPhone en de iPad.

ridge racer slipstreamNormaal gaat Ridge Racer Slipstream voor 2,69 euro over de digitale toonbank. Je hebt nog een paar dagen de tijd om de racegame gratis te installeren op je iPhone of iPad.

Ridge Racer draait al jaren om eenvoudige arcade races waarbij racebolides op ongeloofwaardige wijze door de bochten slippen en belachelijk hoge snelheden bereiken In Slipstream, zoals de naam ook aangeeft, is dat niet anders.

Door zoveel mogelijk te slippen of te driften genereer je extra turbo waarmee je nóg harder kan gaan. De racer bevat in totaal twaalf wagens die je ook nog eens naar hartelust kunt aanpassen. Verwacht hier alleen geen Need for Speed: Underground-taferelen.

Video Ridge Racer Slipstream

Online racen in Ridge Racer Slipstream

Naast een carrièremodus bevat Slipstream ook online functies. De game ondersteunt multiplayer waarbij tot wel acht spelers tegelijkertijd aan een race kunnen deelnemen. Je kunt vooraf uit ongeveer twintig tracks kiezen, die variëren van een jungle, oude ruïnes tot zonovergoten stranden.

Wil je nog meer uit de game halen, dan kan je enkele in-app aankopen doen. Daarmee kun je exclusieve wagens kopen of simpelweg het proces versnellen. Ridge Racer verscheen voor het eerst in oktober 1993 in de arcadehallen. Inmiddels zijn er al meer dan 30 delen in de reeks uitgekomen voor diverse spelcomputers, handhelds en mobiele apparaten.

→ Vind meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.