Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

RGB Express: kleurrijk puzzelspel is gratis App van de Week

Rutger Otto
25 oktober 2014, 16:21
2 min leestijd
RGB Express: kleurrijk puzzelspel is gratis App van de Week

Deze week heeft Apple het spel RGB Express uitgeroepen tot App van de Week. De koddige app is daarom gratis te downloaden tot minimaal volgende week donderdag.

Lees verder na de advertentie.

RGB Express

Als je het app-icoon van RGB Express ziet, denk je misschien dat het een vrolijk spelletje is zonder al teveel uitdaging. In beeld wordt alles op een schattige manier weergegeven, van de trucks tot het landschap aan toe.

Wat moet je doen? In totaal zijn er maximaal drie vrachtwagens in een stad. Deze hebben de kleur rood, groen of blauw (vandaar RGB) en moeten pakketjes van dezelfde kleur naar bijhorende gebouwen rijden. Door met je vinger over de straten te bewegen, leg je de route voor de trucks vast. Daarbij is de regel dat je hetzelfde stukje nooit meer dan eens mag rijden, ook niet met een andere vrachtwagen. Zo’n straat kruisen mag wel. Daarnaast mag een wagen maar drie pakketjes tegelijk achterop meedragen. Het vergt dus enig inzicht en gepuzzel om de pakjes op hun plek te krijgen.

RGB Express - Mini Truck Puzzle

Heel uitdagend

Zoals een goed puzzelspel betaamt, begint ook RGB Express heel gemakkelijk. Per level wordt het een stapje moeilijker, totdat je de wagens door enorm bochtige straten met veel huizen en pakketjes moet loodsen en het behoorlijk pittig wordt. Je moet steeds slimmer gebruik maken van verschillende routes en bochten. Aan het eind van het level zien de straten er vaak uit als gekleurde spaghetti.

Nog later kom je bruggen tegen die je openzet door over knoppen heen te rijden, komen er nog witte vrachtwagens bij die andere dozen kunnen meenemen en zijn er parkeerzones waar je dozen tijdelijk kunt stallen.

RGB Express

RGB Express is een aanrader voor puzzelfanaten. De app is momenteel gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer. Voor de installatie is 19,8MB aan vrije opslagruimte benodigd.

RGB Express

Bad Crane Ltd

€ 2,99 via App Store

RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
RGB Express
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu