Review: Ubersocial voor Twitter

Redactie
12 februari 2012, 17:08
2 min leestijd
Review: Ubersocial voor Twitter

 Sinds iOS 5 is Twitter volledig geïntegreerd in toepassingen van Apple. Toch is er behoefte aan een app die meer kan; Ubersocial. De voor en nadelen van deze Twitter cliënt op een rij.

Twitter ® op je iPhone

Deze app is minimalistisch maar doet wel alles wat die moet doen. Tweets opstellen, doortwitteren, bekijken en ga zo maar door. Over het reeds vernieuwde uiterlijk van de applicatie was aardig wat commotie, de één vond het mooi en de ander kinderachtig.

Ondanks dat de app goed in elkaar steekt bied hij weinig mogelijkheden qua personalisatie. Je kunt je eigen profiel deels aanpassen, maar daar houd het dan ook mee op.

Lees verder na de advertentie.

Met iOS 5 is het mogelijk om direct vanuit apps te twitteren. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit je filmrol een foto twitteren.

Ubersocial als Twitter client?

App-ontwikkelaars zagen al eerder dat er behoefte was aan een Twitter app die meer mogelijkheden had. Met Ubersocial is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je eigen thema te maken of te downloaden.

Verder zijn er handige functies toegevoegd als een speciale knop die je tweet automatisch inkort en een optie waarmee je langer dan de toegestane hoeveelheid tekens kan twitteren. Ook is het makkelijk om zelf een nieuwe foto service toe te voegen en in te stellen met welke service jij je media wilt twitteren.

Conclusie

De officiele Twitter applicatie ziet er stijlvol uit en doet wat nodig is; Twitteren. Verder is het design niet aan te passen en is er maar weinig te personaliseren.

Ubersocial is een app met een wat rommeliger uiterlijk, ondanks dat kun je je eigen creativiteit wel goed kwijt in de applicatie, eigen thema’s maken en downloaden. Er is zeer weinig begrenst qua mogelijkheden in de app.

Bij iedere twitteraar liggen de prioriteiten van in hoeverre iets belangrijk is anders, als Ubersocial je aanspreekt kun je het gratis downloaden in de App Store, om uit te proberen!

UberSocial

Ubermedia, Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's